Kinderboeken

Je kunt de eerste levensjaren van je kinderen prachtig vastleggen in fotoboeken. Als ze wat ouder zijn vinden ze het vast ontzettend leuk om die oude kinderfoto’s terug te zien. Maar, je kunt natuurlijk ook een boek maken waar je (klein)kinderen nu al wat aan hebben! We hebben 3 leuke ideeën voor kinderboeken voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: met dit boek wordt leren leuk!
Waarom maak je niet zelf een leerboekje? Met behulp van eigen foto’s kun je de kinderen het alfabet leren of ze leren tellen! Gebruik je leukste alledaagse foto’s of maak speciaal foto’s van objecten. Gecombineerd met tekst en een leuke opmaak heb je zo een eigen ABC- of 123-boekje gemaakt!

ABC-boekje

Tip 2: ga samen op zoek in je fotoboek
Heb je weleens van een ‘zoekboek’ gehoord? Het idee is dat je foto’s maakt van persoonlijke spulletjes, familieleden of situaties met veel voorwerpen en ze verzamelt in een fotoboek. Samen met je kinderen ga je op zoek naar bepaalde voorwerpen, dieren of personen in het fotoboek. Dit kan natuurlijk aan de hand van een lijstje, zoals in het voorbeeld van Mieke Lansbergen hieronder. Zij stuurde dit geweldige idee in!

Zoekboek

Tip 3: Een verhaaltje voor het slapen gaan
Laat haar lievelingspop of zijn favoriete knuffel de hoofdrol spelen in een eigen voorleesboekje! Met wat fantasie, foto’s van de ‘karakters’ en eigen tekst maak je zelf een origineel verhaal. Dit zullen je kinderen geweldig vinden! En misschien gaan ze dan na 3 keer voorlezen eindelijk een keertje slapen 😉

Voorleesboekje

Heb jij nog vragen of leuke ideeën? Laat dan hieronder een reactie achter!

Reacties