Zo trots als een pauw! Dat zijn we zeker bij albelli. Gisteren heeft de Consumentenbond ons uitgeroepen als best geteste aanbieder van fotoboeken! Het consumentenpanel geeft ons gemiddeld een 7,8, de hoogste beoordeling van álle fotoboekaanbieders. Tijd voor een taart dus! We nemen je graag mee in hun oordeel.

Het oordeel van de Consumentenbond

Een panel van de consumentenbond testte in augustus 19 aanbieders van fotoboeken. Ze bestelden bij elke aanbieder verschillende fotoboeken met normaal papier en een fotokaft. De Consumentenbond keek hierbij naar de afdrukkwaliteit, de boekkwaliteit, het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de fotoboeksoftware.

 Afdrukkwaliteit

Een groep van 20 consumenten beoordeelde de afdrukkwaliteit van de fotoboeken. Hierbij keken ze naar de kleurweergave, het contrast, de scherpte, de fotokaft en de weergave van huidtinten. De afdrukkwaliteit van de albelli fotoboeken kreeg een 7,5, één van de hoogste scores, wauw! Daarbij is het panel vooral te spreken over de goede weergave van huidtinten en andere kleuren.

Fotoboekkwaliteit

De fotoboekkwaliteit werd geëvalueerd door een heuse expert op het gebied van boekbinderij. Deze keek naar de papierkwaliteit, het openvallen van de pagina’s en de inbindkwaliteit. De kwaliteit van onze fotoboeken wordt goed beloond met een 7,7. Volgens de expert van de Consumentenbond zijn de fotoboeken “met zorg ingebonden en de papierkwaliteit is goed”.

Het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de software

Een panel van software experts toetste het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de software. Jullie wisten het natuurlijk al, maar het fotoboekprogramma van albelli wordt als de meest gebruiksvriendelijke van allemaal beoordeeld met een 8,4. Het fotoboekprogramma ziet er aldus de Consumentenbond “overzichtelijk uit en biedt veel mogelijkheden”. Vooral het beginnen van een nieuw fotoboek werd goed beoordeeld. Maar ook het aanpassen van de lay-out en het aanpassen van foto’s kwamen goed uit de test.

Wij zijn trots!

Frederik van der Veen, Country Manager Nederland: “We zijn ontzettend blij met dit fantastische resultaat. Bij albelli zijn we altijd druk bezig met de kwaliteit van onze fotoboeken te waarborgen. Het winnen van de test van de Consumentenbond is daarom ook een kroon op het harde werken van onze mensen.

taart picture

 

Reacties