goede-voornemens-nieuw-jaar

We weten niet hoe het met jou zit, maar een rondje bij ons op kantoor leverde een hele lijst met mislukte goede voornemens voor het nieuwe jaar op. Van leren gitaarspelen tot elke dag de krant lezen, er zijn er zo veel waar we ons maar niet aan lijken te kunnen houden.

Met het nieuwe jaar voor de deur hebben we een lijst met goede voornemens gemaakt die we echt leuk zouden vinden om te doen in 2019. Zoals meer naar buiten gaan en nieuwe creatieve projecten starten. Er staan ook een paar fotogenieke ideeën in de lijst, dus je kunt een fotoboek maken van alle nieuwe herinneringen die je gaandeweg maakt.

1. Ga eropuit

Een foto van een man en een vrouw in wandelkleding en met wollen mutsen, zittend op een rots met uitzicht over bergen en meren.

De beste goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn degenen waar je naar uitkijkt en wat is er nou leuker dan nieuwe plekken ontdekken? Of het nou een wijk in je eigen stad is, een park in de buurt waar je nog nooit bent geweest of een land aan de andere kant van de wereld, nieuwe plekken ontdekken kan voor geweldige ervaringen zorgen.

2. Bezorg iemand een glimlach

Een foto van een lachende man en vrouw in een park.

Kleine gebaren zijn veel waard. Je kunt de dag van iemand al snel een beetje beter maken. Help de buren bijvoorbeeld eens met boodschappen doen of ga langs bij een vriend(in) die wel wat gezelligheid kan gebruiken. Waarom hou je deze kleine gebaren niet het hele jaar vol en je zult zien hoeveel verschil het voor diegenen kan maken.

3. Stap uit je comfortzone

Een foto van een man die van een rots de zee in duikt op een zonnige dag.

Je hoeft geen parachutesprong te maken om iets te proberen waarvoor je bang bent. Je kunt dit jaar beginnen met een hobby waarvoor je altijd te bang was om het te proberen of bied je eens vrijwillig aan voor een presentatie op het werk.

4. Laat geliefden zien hoeveel ze voor je betekenen

Een foto van een man en een vrouw op het platteland met hun zoon op de schouders van de van.

Soms zijn de beste goede voornemens kleine veranderingen. Eén van de eenvoudigste dingen die je kunt doen, is vaker laten zien dat je vrienden en familie waardeert. Je waardering laten zien voor wat ze doen geeft ze gegarandeerd een boost. Je kunt ze het hele jaar door verrassen met cadeautjes of ze spontaan dagjes mee uit nemen.

5. Wees creatiever

Een foto van een man en zijn dochter die kleurige eieren aan het beschilderen zijn aan de keukentafel.

Creatief bezig zijn is perfect om nieuwe dingen te proberen en is bovendien een geweldige manier om te ontspannen. Je kunt nieuwe knutselprojectjes beginnen met de kinderen en in je eigen tijd schilderen of schrijven. Waarom begin je niet met het maken van een nieuw fotoboek en experimenteer zo direct met je ontwerptechnieken. Heb je wat inspiratie nodig?

We hebben hier vele creatieve ideeën voor je.

6. Geniet van de natuur

Een foto van een man in een geruit shirt die groenten oogst in een moestuin.

Naar buiten gaan en genieten van de frisse lucht is moeilijk te overtreffen. Je kunt een persoonlijke uitdaging aan gaan, zoals 10.000 stappen per dag zetten, waarbij je tegelijkertijd van de natuur kunt genieten. En als je een buitenhobby wilt beginnen, waarom begin je dan niet met het kweken van je eigen groenten en fruit? Een ochtendwandeling naar de moestuin in het weekend helpt je zeker om je hoofd lekker leeg te maken.

7. Ga van tijd tot tijd offline

Een vrouw in een feestelijke trui, liggend in de sneeuw op een zonnige dag.

We besteden waarschijnlijk allemaal wel iets te veel tijd op onze telefoon. Waarom probeer je je computer niet eens uit te zetten en je smartphone weg te leggen, ook al is het maar voor een paar uur. Geniet zo af en toe van wat offline momenten. Hierdoor heb je meer tijd om in een goed boek te duiken of te genieten van wat er om je heen gebeurt.

8. Verbreed je smaken

Twee personen die aan een tafel in een restaurant een grote kom met eten delen.

Van het bezoeken van een kunstgalerie tot het meemaken van een live concert, culturele uitjes kunnen je goed doen. Waarom ga je niet elke maand voor een nieuwe culturele ervaring, ook al ga je alleen maar naar de bioscoop. Als je jonge kinderen hebt, kun je ze in het weekend meenemen naar een museum of een nieuwe stad.

9. Ga cultuur snuiven

Een vrouw met haar rug naar de camera, uitkijkend over een historische stad vanuit een oude toren.

Maak van 2019 het jaar waarin je stopt met piekeren over kleine dingen en je enkel concentreert op de belangrijke dingen in het leven. Je hebt niet meer tijd nodig… Je hoeft je tijd alleen maar te besteden aan hetgeen dat belangrijk voor je is. Vrienden, familie en alle dingen die we hierboven hebben genoemd zullen je veel meer voldoening geven dan urenlang werken.

10. Besteed meer tijd aan de dingen die er echt toe doen

Een vrouw aan de kust met twee kinderen, uitkijkend over het water bij zonsondergang met vogels in de lucht.

Het is altijd lastig om de balans te vinden tussen werk en privé, toch? Merk je dat je vaak gestrest raakt op het werk en veel meer overwerkt dan je zou willen? Dan zou meer tijd met vrienden en familie doorbrengen jouw ultieme goede voornemen voor het nieuwe jaar kunnen zijn. Je kunt meer uitjes of gezellige avonden samen thuis plannen.

11. Geef iets terug

Een jong meisje in de sneeuw met een pony

Heb je een goed doel dat je aan het hart ligt? Dan kan jouw goede voornemen dit jaar zijn om geld in te zamelen of vrijwilligers werk te doen. Je kunt beginnen met vrijwilligerswerk in een daklozenopvang, meehelpen in een verzorgingstehuis of sponsors zoeken voor het lokale dierenasiel.

12. Neem meer foto’s

Een close-up van een vrouw die buiten een foto maakt.

Je wilt al deze nieuwe ervaringen natuurlijk vastleggen, dus waarom begin je niet met fotografie? Leg het komende jaar al je favoriete momenten vast, dan kun je aan het einde van het jaar een fotoboek maken om al je herinneringen in te bewaren. We hebben bovendien heel veel handleidingen met fotografietips om je mee op weg te helpen. Ze zijn eenvoudig te volgen, dus je maakt in no-time foto’s als een echte pro.

Dus, waar ga jij mee beginnen in 2019? Of je nou aan een goed doel geeft, gaat reizen of iets nieuws gaat proberen, we wensen je een heel gelukkig nieuwjaar met fantastische nieuwe herinneringen.

We hopen dat deze ideeën je inspiratie geven voor je goede voornemens voor het nieuwe jaar. We vinden het leuk om te zien welke nieuwe momenten je dit jaar meemaakt, dus deel ze met #albelli op social media. Heb je goede voornemens gezien die je vrienden leuk zullen vinden? Deel deze blog dan met ze door te klikken op de onderstaande icoontjes.

Reacties