Tips van Albelli fotoboekmakers

We vroegen jullie vorige maand om de beste fotoboektips. Ideeën van fotoboekmakers, voor fotoboekmakers. Van de goede tips die we binnenkregen, lichten we er 2 uit.

Tip 1 – Tekst met schaduw – Maria Kroon
“Als je titels/grote teksten maakt is het leuk om een schaduw achter de tekst te zetten. Zo krijgt het meer body. Dat kan door de tekst te maken, die te kopiëren, en de achterste donkerder te maken. Dan kan je de 2 teksten ten opzichte van elkaar verschuiven voor het effect.”

Tip 1

Maria maakte een schaduw achter de tekst 'Cuba'.

Tip 2 – Reisdagboek – Bianca Dekkers
“Een – misschien beetje voor de hand liggende – maar leuke tip voor iedereen die op reis gaat en een online reisverslag bij houdt voor het thuisfront: het is erg leuk om achteraf je blog en de mooiste foto’s te verwerken in een fotoboek. Zo maak je een soort reisdagboek. Het is even wat knip- en plakwerk qua tekst, maar dan heb je echt een leuk aandenken. Je eigen verhaal, gecombineerd met de mooiste foto’s. Wij bladeren nog regelmatig ons reisdagboek door…”
Bekijk het fotoboek van Bianca

Heb jij ook zo’n goede tip? Stuur ons dan een mail met het onderwerp ‘Fotoboektip’ naar blog@albelli.nl. En wie weet staat jouw tip dan volgende maand op ons blog!

Reacties