Als het schooljaar eenmaal begonnen is, vliegt de tijd. Je bent meteen druk met huiswerk controleren, driftbuien temperen en de kinderen in bed krijgen. Voordat je het weet is het jaar alweer voorbij en de zomervakantie weer begonnen! Het goede nieuws is dat je de tijd even stil kan zetten. En nee, daar heb je geen tijdmachine voor nodig, alleen een camera en wat goede ideeën. Wij geven je 4 tips om alledaagse momenten in het schooljaar mooi vast te leggen.

Idee 1: fotografeer een dag uit het schoolleven

Maak foto’s van gewone alledaagse dingen, zoals een gevulde lunchtrommel! (Foto van redtri.com op Pinterest)

Als je kind eenmaal volwassen is doen dingen als een gevulde lunchtrommel hem/haar vast herinneren aan hun vrije, zorgeloze jeugd. Maak hier foto’s van en leg deze herinneringen vast voor later. Ga naar ons prikbord ‘A day in the school life of’ voor meer ideeën.

Idee 2: leg hun kinderdromen vast

Herinner je kinderen aan hun dromen en enthousiasme in hun kindertijd. (Foto van newzay.com op Pinterest)

De ene dag willen ze brandweerman worden, de andere dag dierenarts. Maak creatieve foto’s van de dromen en wensen van je kinderen. Misschien inspireert het ze later zelfs weer. Voor meer ideeën ga je naar ons prikbord ‘When I grow up I want to be’.

Idee 3: fotografeer de vrienden die ze hebben vóór Facebook 😉

Niet iedere vriend is hetzelfde, maak foto’s die hun unieke ik laat zien. (Foto van Brittanyherself.com op Pinterest)

Jammer genoeg verwateren onze vriendschappen met de jaren. Van de vriendjes op de peuterspeelzaal, basisschool en middelbare school zie je er later nog maar weinig. Reden genoeg om foto’s van ze te maken! Zodat jouw kind later mooie herinneringen kan ophalen. Om je te inspireren, hebben we wat leuke voorbeelden op ons prikbord ‘Friends I had before Facebook’ gezet.

Idee 4: zet haar/zijn favoriete spelletjes of speelgoed op de foto

Een foto van haar favoriete spelletje zal zeker voor een glimlach zorgen. (Foto van activekidsclub.com op Pinterest)

Denk eens terug aan Pacman, Lego of een ander spelletje waar je als kind gek op was. Het zou leuk zijn als dit op de foto stond, toch? Maak creatieve foto’s van je kinderen met hun favoriete spelletjes, zodat ze later met een glimlach terugkijken. Bekijk ons prikbord ‘Games and toys’ voor meer inspiratie.

Nog een laatste tip: vul een fotoboek met al die leuke foto’s! Maak een boek over het schooljaar, het levensjaar of vul het met de mooiste jeugdherinneringen. De leukste voorbeelden van kinderfotoboeken vind je in onze fotoboekgalerij. Je kunt zelf aan de slag met een blanco fotoboek of vul een mooi themaboek uit de categorie ‘Kinderen’.

Reacties