5 selfie fototips

Je ontkomt er niet meer aan, selfies! En of je het nou leuk vind of niet, ze zullen nog wel even blijven. Dus voor iedereen die nog geen ‘selfie-pro’ is, hebben we 5 eenvoudige tips op een rijtje gezet. Je kunt toch niet achterblijven? 😉

1. Check je achtergrond
Kijk eerst even goed om je heen voordat je een foto maakt. Je wilt toch geen vieze badkamer, vuile was of een prullenbak op de achtergrond? Dat zou zonde zijn van je ‘perfecte’ selfie.

Selfie fototip achtergrond

2. Neem jezelf niet al te serieus
Gekke selfies zijn het leukst! Trek eens wat gekke bekken en probeer die ‘neppe’ glimlach achterwege te laten. Jouw foto krijgt zo gegarandeerd meer likes!

Selfie fototip gek

3. Bewerk de foto zoals jij wilt
Laat de foto naturel, bewerk het en/of pas wat leuke effecten toe. Tegenwoordig kun je gemakkelijk filters toevoegen met het standaard fotoprogramma op je smartphone of met apps zoals Instagram

Selfie fototip onbewerktSelfie fototip filter
Geen filter                                                 Filter

4. Maak ook eens een groupfie
Maak wat ruimte voor je vrienden in de foto en schiet een groupfie! Deze ‘sociale selfie’ is een mooie herinnering aan het moment en de mensen om je heen.

Selfie fototip groep

5. Blijf schieten!
Tenzij je fotogeniek bent, schiet je niet gemakkelijk in 1 keer de beste selfie. Om de perfecte selfie te maken, zal je toch verschillende poses, gezichten en standpunten moeten uitproberen. Zo kom je erachter wat jouw beste kanten zijn!

Selfie fototip 5.3 Selfie fototip 5.2 Selfie fototip 5.1

Blij met je selfies? Zet ze samen met je andere snapshots in ons nieuwe staand M fotoboek en maak een blijvende herinnering!

Reacties