Sommigen van ons houden het 50 dagen uit, sommigen 50 jaar. Dat is toch wel een prestatie te noemen. Prachtig!

Per dag trouwen er zo’n 200 koppels. Het record van het langst getrouwde stel staat op dit moment op naam van Philiposa en Sosamma Thomas uit India. Zij waren vorig jaar maar liefst 86 jaar en 128 dagen getrouwd. (Er zijn mensen die niet eens zo oud worden).

Het langst getrouwde moderne stel is echter zonder twijfel het koppel Herbert en Zelmyra Fisher uit North Carolina. Speciaal voor Valentijnsdag zetten zij vorig jaar hun persoonlijke relatietips op Twitter via @longestmarried. Zij is nu 102 en hij 104, en stapten 86 jaar geleden in het huwelijksbootje. Helden van het huwelijk zeg ik.

Hun geheim? Elkaar veel ruimte geven. Ze gaan bijvoorbeeld apart naar de kerk op zondag en zeggen allebei de broek aan te hebben thuis. Goede tip.

Als je meer dan 50 jaar getrouwd bij elkaar bent, dan maak je ook veel mee. Dit koppel doorstond bijvoorbeeld de Koreaanse oorlog, de Vietnam-oorlog, de Grote Depressie, 15 presidenten, de eerste mens op de maan, de uitvinding van de stofzuiger, vliegen alsof je de bus neemt en Twitter dus.

Ontelbare herinneringen die je deelt als je 50 jaar getrouwd bent. Zulke kostbare herinneringen wil je koesteren en vasthouden.

Is er een echtpaar in je omgeving dat binnenkort 50 jaar getrouwd is? Maak van hun oude trouwfoto’s een prachtig nieuw fotoboek vol herinneringen!

Reacties