Hoeveel we ook van de zomer houden, gezelligheid binnenshuis tijdens de koudere dagen heeft ook wel wat. De herfst is de tijd van het jaar waarin we kleine veranderingen in huis aanbrengen om het gezelliger te maken. Daarom hebben we onze top interieurtrends voor het nieuwe seizoen op een rij gezet om je te helpen settelen in huis. Van diepe, krachtige kleuren tot tropische patronen, dit zijn de 6 decoratietrends die elke interieurontwerper dit seizoen gebruikt ter inspiratie.

Uitgesproken kleuren zijn het helemaal

Zeg vaarwel tegen grijs en beige en zeg hallo tegen marineblauw, smaragdgroen en diep paars. Kleuren zijn levendiger dan ooit en de tinten van edelstenen zijn de trendkleuren voor de herfst. Als je er niet zeker van bent om je hele huis in zo’n opvallende kleur te schilderen, verf dan een speciale muur in de tint van je keuze. Of voeg simpelweg kussens, dekens en andere decoratieve items, zoals vazen, in opvallende kleuren toe.

Maak het persoonlijk

Laat een foto op forex afdrukken die contrasteert met de kleuren van de omgeving om extra diepte te geven aan je interieur.

Decoreer met tropische bloemenprints

We hebben deze zomer overal roze en groene tinten terug zien komen en deze herfst is het tijd om deze kleuren in huis te halen. Of het nou op het behang terug komt, op stoffen of op bekleding, een tropische bloemenprint brengt direct het nieuwe seizoen in huis. Gatenplanten en palmbladeren zijn nog steeds de meest trendy keuze, maar je kunt ook gewoon een mooie bos bloemen op de keukentafel zetten om een knipoog te geven aan deze trend zonder grote veranderingen in huis te maken.

Maak het persoonlijk

Probeer om een mooie foto van een bloem of een aantal planten te maken en laat deze afdrukken op plexiglas. Het past goed bij de bloemenprints in je huis en het plexiglas laat de kleuren van je foto extra opvallen.

Gebruik boeken als decoratie

Boeken neerzetten in huis is een eenvoudige manier om wat stijl toe te voegen aan een ruimte. De trend van het uitstallen van boeken waait niet zomaar over en het is super eenvoudig aan te passen per seizoen, afhankelijk van hoeveel boeken je hebt. Je kunt ze nonchalant op de schouw of boekenplank zetten, of je kunt een hele muur bedekken met boekenplanken en deze vullen met al je favoriete boeken. Je kunt je boeken zelfs ordenen op kleur, voor een extra stijlvolle uitstraling.

Maak het persoonlijk

Het neerzetten van je eigen fotoboeken is een geweldige manier om deze trend op te volgen en een persoonlijk tintje toe te voegen. Bekijk onze tips voor het creatief neerzetten van je fotoboeken voor meer ideeën.

Ga voor donker hout

Geef je woning een dosis retro glamour met donkere meubelen. De trend van donker hout is al een tijdje prominent aanwezig in de interieurwereld. Dit seizoen bereikt de trend ook de mainstream en wordt het eenvoudig om in huis toe te passen. Struin lokale vintage meubelwinkels af op zoek naar meubelen in mahonie tinten uit de jaren 50 en je huis ziet er direct stijlvol uit.

Maak het persoonlijk

Maak een fotomuur met retro fotoafdrukken die bij de retro sfeer van donkere houten meubelen past. Bekijk onze tips voor het maken van retro fotoafdrukken ter inspiratie.

Investeer in artisanale texturen en keramiek

In onze technologie-gekke wereld zien we een groeiende trend van handgemaakte interieurs als tegenreactie. Keramiek en artisanale stoffen overheersen en maken van je huis een thuis. Kies mooie items uit op reis of zoek unieke items die niemand anders heeft in tweedehandswinkels. Het is zo leuk wanneer ieder item in huis zijn eigen verhaal heeft.

Maak het persoonlijk

Laat een rustige, kalmerende foto afdrukken op een canvas wanddecoratie die perfect past bij de warme artisanale texturen.

Ga voor metrotegels

Cementtegels zijn de keuken- en badkamertrend waarop je je deze herfst moet concentreren. Helderwit is de perfecte achtergrond om met andere trends te spelen en het contrasteert mooi met de cementvoegen. Je kunt kiezen voor het klassieke metropatroon of creatief aan de slag gaan en ze in verschillende richtingen en patronen rangschikken.

Maak het persoonlijk

Vul je metrotegels aan met een macro close-up foto in zwart-wit, afgedrukt op een aluminium wanddecoratie. Dit ziet er vooral chic uit in badkamers en keukens, waar je de cementtegels waarschijnlijk hebt gebruikt.

Wat is jouw favoriete interieurtrend voor het nieuwe seizoen? Heb je de af gelopen tijd nieuwe decoraties in huis aangebracht? Deel dan je foto’s met ons door #albelli te gebruiken, want we vinden het geweldig om te zien wat je hebt gemaakt. Je kunt deze blogpost ook delen op sociale media door te klikken op de onderstaande icoontjes om je familie en vrienden te inspireren.

Reacties