Smartphone app Albelli

We hebben pas geleden onze nieuwe smartphone app gelanceerd waarmee je heel gemakkelijk al je foto’s van je smartphone direct in een mooi fotoboekje zet. Maar voordat je zo’n mooi fotoboekje kunt maken, heb je eerst mooie foto’s op je smartphone nodig. Aan de slag dus! Wij geven je hieronder 6 leuke tips om foto’s te maken waar jij trots op kunt zijn.

1. Vang die zonnestralen

Het is niet altijd te merken, maar het is lente! Dat betekent dat er weer regelmatig zonnestralen te zien zijn. Perfect voor die mooie foto’s op de smartphone! Zorg er eerst voor dat de zonnestralen in het gebied van je foto-onderwerp vallen. Zoek de invalshoek waar de zonnestralen het best te zien zijn. Raak het scherm van je telefoon aan om scherp te stellen en maak de foto.

Vang de zon met je smartphone camera
Vang de zon met je smartphone camera

2. Speel met hoeken

Voor een speels effect neem je niet alleen foto’s van recht van voren. Wees avontuurlijk en neem de foto van boven, van onder of houd je camera scheef. Zo creëer je een spannende invalshoek. Probeer af te wisselen met staande en liggende foto’s. Is je onderwerp, zoals deze kat hierboven vrij breed? Draai je smartphone horizontaal, zodat je de gehele breedte van het beeld gebruikt. Is je onderwerp vrij smal en hoog? Houd je smartphone dan rechtop om het gehele beeld op je foto te krijgen.

Houd je mobiel eens schuin
Houd je mobiel schuin voor een speels effect.

3. Ga dichtbij staan

Omdat de camera op je telefoon niet -zoals bij een gewone digitale camera- een echte zoomlens heeft, neem je de beste foto van zo dichtbij mogelijk. Zo voorkom je dat foto’s wazig en pixelachtig worden. Want inzoomen met je smartphone betekent meestal pixelverlies. Als je een foto van dichtbij maakt, tik dan eens met je vinger op het scherm (op het onderwerp) en dan zul je zien dat je camera focust op het onderwerp en het beeld scherper maakt.

Maak eens van dichtbij een foto
Maak eens van dichtbij een foto.

4. Kies je focus

Zet slechts één onderwerp centraal op je foto (oftewel, kies één focus). Dit zorgt voor interessantere foto’s. Dus in het voorbeeldje hieronder zet je alleen de lamp op de foto in plaats van het hele gebouw. Super leuke voorkant voor je fotoboek, niet?

Kies je focus en maak de foto
Kies je focuspunt en maak dan de foto.

5. Flits uit

De flits van je smartphone kan in al verlichte ruimtes voor een niet mooi effect op je foto zorgen. Gebruik dus geen flits als het niet nodig is. Probeer je foto’s te nemen in goed verlichte plekken. Als je binnen bent, gewoon dus even een lamp aandoen!

6. Houd je lens schoon

We weten allemaal hoe vies een smartphone kan worden. Even je lens schoonmaken kan een wereld van verschil maken.

Verschil tussen een vieze en schone lens
Dit is het verschil tussen een vieze en een schone lens.

Probeer deze tips eens wanneer je de volgende keer een foto maakt met je smartphone.
Heb je een hele mooie foto geschoten en wil je hem met de wereld delen? Deel hem dan op Facebook, Twitter of Instagram met de tag #albelli. Maar je kunt ze natuurlijk ook lekker voor jezelf bewaren en in een leuk fotoboekje zetten. Met onze nieuwe smartphone app maak je met jouw telefoon in een handomdraai een fotoboek.

Download de app gratis in de Google Play Store of in de App Store of ga naar www.albelli.nl/apps.

Succes!

Reacties