Met minimaal 24 pagina’s te vullen, is het soms een uitdaging origineel te blijven in je opmaak. Drie foto’s naast elkaar of 1 per pagina? Tekst erboven of eronder? Kleurkader of niet? Onderstaande online fotoboeken (door jullie ingezonden, dank nog daarvoor!) bewijst wel weer dat jullie vol goede ideeën zitten 🙂 Omdat iets voor jezelf houden nooit zo leuk is als delen, hierbij een selectie van 7 lay-outs die we tegenkwamen!

Ferry combineert erg mooi tekst met beeld. Prachtig hoe hij Parijs weergeeft! Hij bewijst dat je met alleen zwart-witfoto’s en zonder toeters en bellen toch een heel interessant fotoboek kan maken.

Fotoboek layout FerryBekijk het fotoboek van Ferry van der Vliet

Deze pagina kan bijna een pagina uit een brochure over de Dolomieten zijn. De tekstkleur matcht de natuur en het rode shirt en de positie van de mensen is perfect: je geniet samen met ze van het uitzicht.

Bekijk het fotoboek van Frans Peters

Vivienne speelt hier goed met kleur: ze focust op groen, wit en oranje, dat zorgt dat de pagina ondanks de speelsheid toch als één geheel oogt.

Bekijk het fotoboek van Vivienne van Hattum

Carina durft te spelen met leegte en eenvoud. Wat doe je met al die landschapsfoto’s zonder dat het saai wordt? Dit is een manier om ze toch te gebruiken. Door overeenkomstige foto’s te groeperen creëer je als het ware weer een nieuw ‘visueel thema’ in je fotoboek.

Bekijk het fotoboek van Carina Brama

Marlynda maakte een soort brochure van waterexpedities: rechtsboven de boot ‘ten voeten uit’ en de detailfoto’s onderlangs, op elkaar aansluitend en over 2 pagina’s.

Bekijk het fotoboek van Marlynda-Elstgeest

Ook een leuk trucje: een foto herhalen met een ander effect. Hier heeft Frances de achtergrondfoto verkleind en in een retrokader geplaatst. Op de grote foto heeft ze een sepia-effect toegepast. Ze maakte gebruik van ‘de kracht van herhaling’.

Bekijk het fotoboek van Frances Durcan

Ton heeft hier goed nagedacht over de kleurcombinatie en de plaatsing van de gouden klok. Deze pagina geeft een soort tijdschriftgevoel.

Bekijk het fotoboek van Ton de Koning

Doe ook nieuwe ideeën op met onze 2 andere blogs in deze serie: ‘6 leuke fotoboekpagina’s met plattegronden’ en ‘8 inspirerende vakantiecovers’

Reacties