We hebben heel wat verschillende producten waarvoor ons designteam al prachtige ontwerpen heeft gemaakt, van fotoboeken tot kalenders. Hoog tijd dus om je een rondleiding te geven door onze favorieten. Of je nu een fotoboek, een kalender of een kaart wilt maken, onze designs en sjablonen maken het allemaal erg eenvoudig voor je. Selecteer gewoon het ontwerp dat je wilt hebben, plaats er je foto’s in en personaliseer het geheel totdat je tevreden bent. We hebben ook enkele tips verzameld van onze copywriters en designers over hoe je de thema’s het beste kunt gebruiken. Wie kan er beter advies geven over het gebruik van de albelli designs dan het team dat ze heeft ontworpen?

  • Fantastische fotoproducten ontwerpen met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en makkelijk online bestellen

Een familieplanner maken

Een groot gezin heeft vaak behoefte aan een duidelijk schema zodat je een overzicht behoudt over wat er wanneer gedaan moet worden. Eén van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van onze familieplanners. Het is een geweldige en eenvoudige manier om te zien waar je gezin mee bezig is. Bekijk zeker even ons  Geknutselde planner thema. Het heeft een natuurlijke look en is een geweldige optie als je graag meerdere foto’s op één pagina wilt toevoegen. Ons designteam raadt aan om een stijl te bepalen en daaraan vast te houden, ook als je een familieplanner maakt. Je zult zien dat wanneer je gebruik maakt van consistente indelingen de pagina’s allemaal mooi in elkaar overlopen, zelfs als je aanpassingen maakt.

Kalenders personaliseren met een modern tintje

Niet iedereen wil een romantische kalender in Valentijnslook en dat snappen we. Je moet hem natuurlijk het hele jaar aan je muur kunnen hangen. Als je op zoek bent naar een stijlvolle en moderne look, dan geven we je graag de volgende tip: plaats niet te veel foto’s op één pagina en gebruik voldoende witruimte (later meer daarover). Door gebruik te maken van één grote afbeelding, creëer je een pagina met een minimalistische look die toch veel impact maakt. Onze bestseller, het Schuingedrukte letters design, doet precies dat en is perfect voor iedereen met een moderne woning.

Kaartjes versturen


Als je kaartjes naar familie, vrienden en bekenden stuurt, is het verstandig om het persoonlijk, leuk en luchtig te houden. Als je graag inside jokes met je vrienden deelt en leuke boodschappen naar je familie stuurt, dan kies je best voor een fel design. Als je hiervan houdt, dan zijn is ‘Oogverblindend mooi’ kaart precies wat je zoekt, bekijk het design hier. Bovendien kun je kiezen uit standaard mat, extra mat of glanzend. 

Wat te schrijven?

Er is altijd een moment om dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt. Maar hoe goed je ook plant, er is altijd één ding waarop we vastlopen: het verzinnen van de tekst voor op de kaart. Wij vroegen ons team van copywriters om advies. Zij vertelden ons dat de meeste mensen al tevreden zijn met gewoon een “Ik denk aan jou”, maar als je op zoek bent naar een tekst voor je vrienden en familie, dan kun je het ook wat persoonlijker aanpakken. Ze vertelden ons ook dat je ervoor moet zorgen dat de boodschap en de stijl van je kaart goed samen passen. Ze gaven als voorbeeld een kaart met een modern design waar je het best een korte, maar lieve boodschap mee combineert.

De schoonheid van witruimte

Je weet dat je op de afdeling Design bent als je mensen hoort praten over witruimte. Wij namen even de tijd om te vragen wat dat nu eigenlijk is, want witruimte is echt heel belangrijk in een fotoboek. Als je witruimte rond je foto’s gebruikt, zorg je ervoor dat ze nog meer opvallen. Bovendien zorgt het voor een frisse en strakke look. Wit past volgens hen trouwens bij elke foto. Laat dus zeker wat witruimte rond je foto’s omdat dit voor een natuurlijk kader zorgt en de foto echt laat opvallen. Bekijk ons Klassiek Reisboek en ontdek zelf hoe witruimte helpt om je foto’s te laten schitteren.

Een babyboek maken

We zijn gek op de babyboeken die klanten bij ons maken, het zal je dan ook niet verrassen dat wij heel wat designs hebben die je kunnen helpen. Als je een fotoboek van je baby wil maken, is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt voor wie je het aan het maken bent. Als het voor jezelf is kun je de dingen eenvoudig houden en het verhaal van je baby vertellen aan de hand van mijlpalen. Als het een cadeau voor opa en oma is, die misschien nog niet de kans hebben gehad om hun kleinkind te ontmoeten, dan kun je er ook echt verhalen of anekdotes bijschrijven. Ons Puur en simpel babyboek is, zoals je al wel verwachtte, een fantastische, eenvoudige en strakke manier om je babyboek in te delen. Bekijk het hier.

Zorg voor consistentie

Tijdens ons bezoek aan de creatieve afdeling vroegen we ook of ze nog een andere belangrijke tip voor ons hadden voor een mooi gebruik van de albelli designs. En dat hadden ze, namelijk: wees altijd consistent. Zorg ervoor dat je consistent bent in gebruik van lettertypes, vormen, kleuren en gewoon in het algemeen met de stijl. Als je  zelf wil personaliseren is het belangrijk dat je op zoek gaat naar details die mooi bij de kleuren van je foto’s passen. Dit kan heel eenvoudig zijn met behulp van een titel of tekst in een bepaalde kleur of door middel van vormen die bij de rest van je thema passen. Als je zelf een design gaat ontwerpen, kun je bijvoorbeeld enkele kleuren kiezen uit de keuzelijst ‘Trendy kleuren’ in onze online software. Het is dan belangrijk dat je deze kleuren blijft gebruiken in het hele fotoboek voor een consistent geheel. Een geweldig voorbeeld hiervan is één van onze favoriete thema’s voor fotoboeken: Pop art. Dit design heeft een opvallende look en toont ons echt hoe het consistent gebruik van kleuren, vormen en patronen voor een mooi geheel zorgt.

We hopen dat het advies van onze experts je geïnspireerd heeft om je eigen fantastische fotoproducten te maken en dat het je geholpen heeft om te bepalen welke designs het meest geschikt zijn voor jou. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is: beginnen. Ga op onze site op zoek naar thema’s die bij je project passen, klik op één van de productlinks voor de designs bovenaan of op de knop onderaan en je bent helemaal klaar om aan de slag te gaan. 

Meteen beginnen

Reacties