We hebben heel wat verschillende vooraf ontworpen producten, van fotoboeken tot kalenders. Het leek ons dus leuk om je even een rondleiding te geven doorheen onze favorieten, zowel oud als nieuw. Een fotoboek, een kalender of een kerstkaart, onze vooraf ontworpen sjablonen maken het allemaal erg eenvoudig voor je. Selecteer gewoon het ontwerp dat je wil hebben, plaats er je foto’s in en personaliseer het geheel totdat je tevreden bent. We namen een kijkje bij onze creatieve afdeling om enkele tips te verzamelen van onze copywriters en designers over hoe je de thema’s het beste kunt gebruiken. Wie kan er beter advies geven over het gebruik van de albelli vooraf ontworpen producten dan het team dat ze heeft ontworpen?

  • Fantastische fotoproducten ontwerpen met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en makkelijk online bestellen

Een familieplanner ontwerpen

Een groot gezin heeft vaak behoefte aan een duidelijk schema zodat je een overzicht behoudt over wat er waar gedaan moet worden. Eén van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van onze familieplanners. Het is een geweldige en eenvoudige manier om te zien waar je gezin mee bezig is. Bekijk zeker even ons vooraf ontworpen Geknutselde planner thema. Het heeft een natuurlijke look en is een geweldige optie als je graag meerdere foto’s op één pagina wilt toevoegen. Ons ontwerpteam raadt aan om een stijl te bepalen en daaraan vast te houden, ook als je een familieplanner ontwerpt. Je zal zien dat wanneer je gebruik maakt van consistente indelingen de pagina’s allemaal mooi in elkaar overlopen, zelfs als je aanpassingen maakt.

Personaliseren van moderne kalenders

Niet iedereen wil een kerstachtige kalender en dat snappen we. Je moet het natuurlijk het hele jaar aan je muur kunnen hangen. Als je op zoek bent naar een stijlvolle en moderne look, dan geven we je graag de volgende tip: plaats niet te veel foto’s op één pagina en gebruik voldoende witruimte (later meer daarover). Door gebruik te maken van één grote afbeelding, creëer je een pagina met een minimalistische look die toch veel impact maakt. Onze bestseller, het Schuingedrukte letters design, doet precies dat en is perfect voor iedereen met een moderne woning.

Kaartjes sturen


Als je kaartjes naar je geliefden stuurt, is iedereen het er over eens om het persoonlijk, leuk en luchtig te houden. Als je graag inside jokes met je vrienden deelt en leuke boodschappen naar je familie stuurt, dan kies je best voor een fel design. Als je van dat soort dingen houdt, dan zijn onze Oogverblindend mooi vooraf ontworpen kaarten precies wat je zoekt, bekijk het design hier. Bovendien kan je kiezen uit standaard mat, extra mat of glanzend. 

Wat te schrijven?

Als je iemand bent die van plannen houdt, dan ben je waarschijnlijk al bezig met je kerstkaarten. Maar hoe goed je ook plant, er is altijd één ding waarbij we vast komen te lopen: het verzinnen van de tekst voor op de kaart. Wij vroegen ons team van copywriters om advies. Zij vertelden ons dat de meeste mensen al tevreden zijn met gewoon een “Fijn kerstfeest”, maar als je op zoek bent naar een tekst voor je vrienden en familie, dan pak je het best wat persoonlijker aan. Ze vertelden ons ook dat je ervoor moet zorgen dat de boodschap en de stijl van je kaart goed samen passen. Ze gaven als voorbeeld een kaart met een modern design waar je best een korte, maar lieve boodschap mee combineert. Bekijk zeker eens ons design Feestelijke lijnen, we zijn ervan overtuigd dat dit precies is wat je nodig hebt. 

De schoonheid van witruimte

Je weet dat je op de afdeling design bent als je mensen hoort praten over witruimte. Wij namen even de tijd om te vragen wat dat nu eigenlijk is. De designers namen allemaal hun hoofdtelefoons af en vertelden ons dat witruimte echt heel belangrijk is in een fotoboek. Als je witruimte rond je foto’s gebruikt, zorg je ervoor dat ze nog meer opvallen. Bovendien zorgt het voor een frisse en strakke look. Wit past volgens hen trouwens bij elke foto. Laat zeker wat witruimte rond je foto’s omdat dit voor een natuurlijk kader zorgt en de foto echt laat opvallen. Bekijk ons Klassiek Reisboek vooraf ontworpen en ontdek zelf hoe witruimte helpt om je foto’s te laten schitteren.

Babyboek maken

We zijn gek op de babyboeken die mensen bij ons maken, het zal je dan ook niet verrassen dat wij heel wat vooraf ontworpen sjablonen hebben die je kunnen helpen. Als je een fotoboek van je baby wil maken, is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt voor wie je het aan het maken bent. Als het voor jezelf is kan je de dingen eenvoudig houden en het verhaal van je baby vertellen aan de hand van mijlpalen. Als het een cadeau voor de grootouders is, die misschien nog niet de kans hebben gehad om hun kleinkind te ontmoeten, dan kan je er ook echt verhalen of anekdotes bijschrijven. Ons Puur en simpel vooraf ontworpen fotoboek is, zoals je al wel verwachtte, een fantastische, eenvoudige en strakke manier om je babyboek in te delen. Bekijk het hier.

Zorg voor consistentie

Tijdens ons bezoek aan de creatieve afdeling vroegen we ook of ze nog een andere belangrijke tip voor ons hadden voor een mooi gebruik van de albelli vooraf ontworpen producten. En dat hadden ze, namelijk: wees altijd consistent. Zorg ervoor dat je consistent bent in gebruik van lettertypes, vormen, kleuren en gewoon in het algemeen met de stijl. Als je je pagina zelf wil personaliseren is het belangrijk dat je op zoek gaat naar details die mooi bij de kleuren van je foto’s passen. Dit kan heel eenvoudig zijn met behulp van een titel of tekst in een bepaalde kleur of door middel van vormen die bij de rest van je thema passen. Als je zelf een design gaat ontwerpen, kan je bijvoorbeeld enkele kleuren kiezen uit de keuzelijst ‘Trendy kleuren’ in ons online fotoprogamma. Het is dan belangrijk dat je deze kleuren blijft gebruiken doorheen je fotoboek voor een consistent geheel. Een geweldig voorbeeld hiervan is één van onze favoriete thema’s voor fotoboeken: Pop art. Dit design heeft een opvallende look en toont ons echt hoe het consistent gebruik van kleuren, vormen en patronen voor een mooi geheel zorgt.

We hopen dat het advies van onze experts je geïnspireerd heeft om je eigen fantastische fotoproducten te ontwerpen en dat het je geholpen heeft om te bepalen welke vooraf ontworpen sjablonen het best geschikt zijn voor jou. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is ontwerpen. Ga op onze site op zoek naar thema’s die bij je project passen, klik op één van de productlinks voor vooraf ontworpen producten bovenaan of op de knop onderaan en je bent helemaal klaar om aan de slag te gaan. 

Creëer nu

Reacties