Een jongen in de zee op een paddleboard die water richting de camera spettert.

Als je kinderen hebt, kan de zomer een lastige periode zijn. Vooral tijdens de lange zomerdagen is het vaak een hele klus om ze actief en bezig te houden. We hebben 7 van onze favoriete zomeractiviteiten op een rijtje gezet, waarmee je ze niet alleen bezighoudt, maar ook een paar mooie fotomomenten creëert. En vergeet niet dat je deze momenten ook onderweg in fotoproducten kunt omtoveren met de albelli app.

Pretparken

Pretparken staan altijd garant voor een geweldig dagje uit, zelfs als je daarvoor een paar uur moet reizen. Je kids genietend in de achtbaan of een ijsje etend met hun favoriete figuren: er zullen zich een heleboel fotomogelijkheden voordoen die perfect zijn als wanddecoratie. Je kunt er ook een weekenduitje van maken en als je een paar kleintjes meeneemt, garanderen we dat ze aan het eind van de dag zullen slapen als een roosje.

Een vrouw en twee jonge kinderen glimlachend in een achtbaan

Ga naar het strand

Op zonnige dagen vind je de meeste verkoeling aan het water, wat natuurlijk ook de perfecte plek is voor het maken van zomerfoto’s. Zelfs als je niet vlak bij de kust woont, kun je aan een meer of plaatselijke zwemvijver nog steeds heerlijk van de zon genieten.

Een strand met twee benen richting de zee met een paar lege sneakers op de voorgrond.

Leer iets nieuws

Zoveel vrije tijd biedt een geweldige mogelijkheid om een nieuwe vaardigheid te leren of hobby te beginnen. Er zijn talloze dingen waaruit je kunt kiezen; met apps als Duolingo kun je bijvoorbeeld een paar nieuwe woorden in een vreemde taal leren voor je volgende reis naar het buitenland. Ook kun je je verdiepen in wandeltochten of een zomersport, zoals surfen of volleyballen. Het is zelfs nog leuker als je het met de hele familie doet, wat natuurlijk perfect materiaal oplevert voor een zomers fotoboek.

Een glimlachende oudere man op een surfboard in zee.

Spring op de fiets

Een fietstocht maken is altijd een fantastische manier om de dag door te brengen, of je nu in de stad of op het platteland woont. Je ziet zo niet alleen meer van je omgeving, maar het houdt je ook fit en gezond. Stippel van tevoren je tocht uit, zodat je onderweg wat bezienswaardigheden kunt bezoeken en van lekker eten kunt genieten in een plaatselijke culinaire hotspot of tijdens een zelfgemaakte picknick. En vergeet uiteraard niet je camera mee te nemen voor het maken van foto’s voor je kalender.

Een jong koppel op de fiets in een park dat hun jonge zoon in het fietszitje een zonnebril opzet.

Ga fruit plukken

Fruit plukken is een geweldige manier om eropuit te gaan in de natuur en wat traktaties mee naar huis te nemen. Zo breng je niet alleen een geweldige zonnige middag door, maar ontdekken kinderen ook waar hun favoriete voedsel vandaan komt.

Een jonge vrouw in het bos met een mand versgeplukt fuit

Ontdek bezienswaardigheden in de buurt

In of rondom alle steden of dorpen bevinden zich een paar bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. En als je een beetje op ons lijkt, is de kans groot dat je er al jaren bij in de buurt woont, maar het nog nooit bezocht hebt. Ontdek wat je omgeving uniek maakt en leer wat meer over de ontstaansgeschiedenis. En als je eenmaal helemaal op de hoogte bent, kun je je ontdekkingen vastleggen in een fotoboek en je kennis doorgeven aan de volgende generatie.

Een jong meisje op de kantelen van een oud kasteel onder een helderblauwe hemel.

Ga kamperen

Kamperen is niet voor niets al generaties lang een favoriete zomerbezigheid. Laad je auto in voor het weekend en trek eropuit in de wijde natuur. Kamperen is niet alleen de perfecte manier om wat extra zomeractiviteiten in te plannen, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. Trek wat tijd uit om mooie natuurfoto’s van de omgeving te maken. Een Boomerang van je kampvuur zal het gegarandeerd goed doen op je sociale media.

Een glimlachende moeder en dochter in een tent voor een kampvuur

We hopen dat deze ideeën je helpen bij het vullen van je zomerkalender en het vermaken van je kinderen. Vergeet vooral niet zoveel mogelijk foto’s te maken, want voor je het weet is het herfst!

Deel je creaties met de albelli-gemeenschap op Facebook en Instagram via de hashtag #shareyoursummer.

Reacties