Thuiszitten is een geweldige kans om iets nieuws te leren, meer boeken te lezen en te genieten met gezin. We hebben onze medewerkers gevraagd hoe zij zich thuis vermaken. Ze gaven tips om vrolijk en gezond te blijven en natuurlijk om creatief aan de slag te gaan met albelli fotoproducten.

  • Maak deze lente prachtige fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Blijf actief

Iedereen die we gesproken hebben zei eigenlijk hetzelfde: het is belangrijk om actief te blijven. Afke, een van onze Senior Recruiters, houdt ervan om ‘s ochtends te beginnen met een yogales via YouTube en maakt tijdens de lunchpauze graag een wandeling. Eropuit gaan voor een frisse wandeling of joggen is een goed idee, maar je moet wat creatiever zijn als je ook de kinderen actief wilt houden. Onze Customer Care Operations Manager Ann betrekt haar hele gezin door het volgen een live work-out met een trainer op YouTube. Dit is de perfecte manier om kinderen van alle leeftijden te betrekken.

Ontdek de wereld van online verhalen vertellen

Camille, onze Senior Graphic Designer, heeft ontdekt dat online audioboeken geweldig zijn om samen met haar dochter van bestsellers te genieten. Ze zijn ideaal om je kids bezig te houden, terwijl jij je met andere dingen in huis bezighoudt of gewoon even wilt ontspannen. Er zijn een aantal kinderauteurs die hun eigen boeken lezen, zodat de kinderen de sfeer van het boek echt kunnen proeven – op die manier bespaar je jezelf het voorlezen van een boek met allerlei verschillende stemmetjes. Maar als je niet weet welk boek je moet luisteren, heeft onze ingenieur, Sajnikanth, een slimme tip van zijn oudste kind: Google Home. Het enige wat je moet doen is het volgende: vraag aan Google om je een verhaal voor te lezen. Het systeem kiest op die manier zelf een boek uit.

De keuken induiken

Of je nu een 3-gangendiner bereidt of thuis gewoon heerlijk brood bakt: creatief zijn in de keuken is een geweldige manier om tot jezelf te komen en te ontspannen. Als je het niet erg vindt om wat rommel te maken, is koken met de kinderen een leuke manier om ze nieuwe ingrediënten te laten ontdekken en nieuwe vaardigheden bij te brengen. Als je op zoek bent naar wat keukeninspiratie raadt Mischa, die in het Brand Team werkt en eindelijk aan het lezen van zijn gekochte kookboeken is toegekomen, ‘The Food Lab’ van J. Kenji Lopez-Alt aan.

Een fotoboek van je familievakanties maken

Lijkt je laatste vakantie alweer een eeuwigheid geleden? Die van ons in ieder geval wel. Dit is dan ook het perfecte moment om aan de slag te gaan met de foto’s van je laatste vakantie en een leuk fotoboek te maken. Upload al je favoriete foto’s en voeg er achtergronden, kaders en tekst aan toe. Je kan uiteindelijk ook verschillende indelingen uitproberen. Onze bewerkprogramma’s zijn eenvoudig in gebruik zodat ook de kinderen erbij betrokken kunnen worden. Laat iedereen één pagina ontwerpen en maak er zo een leuke gezinsactiviteit van. Bekijk hier onze handige gids voor meer tips en ideetjes voor het maken van een bijzonder fotoboek.

Ga creatief aan de slag

Wanneer je thuiszit en meer tijd om handen hebt dan je gewend bent, kun je de gelegenheid aangrijpen om creatief aan de slag te gaan. Op YouTube vind je heel veel gratis tutorials waarmee je iets nieuws kunt leren, zoals magische trucs, kalligrafie of Photoshop. Uiteraard kun je ook offline creatief aan de slag gaan en je eigen kleding leren naaien of breien of samen met de kleintjes een kunstwerk of bouwwerk maken. Wendy, onze UX Designer, hielp haar dochter bij het ontwerpen van een gezellig fort in de huiskamer. Dat was niet alleen een geweldige ervaring, maar het heeft haar dochter ook een plek gegeven om te genieten van haar eigen persoonlijke ruimte.

Blijf verbonden

Hoewel we elkaar momenteel niet face-to-face kunnen zien, zijn er toch heel wat manieren om verbonden te blijven via videochat. Je kan hiervoor zowel je smartphone als je computer gebruiken. Jean-Philippe, onze Head of Data, Analytics and Pricing, heeft zijn vierjarige kind geleerd hoe hij zijn vrienden kan videobellen zodat ze elkaar kunnen laten zien welke vrachtwagens ze hebben getekend. Je kunt natuurlijk ook offline verbonden blijven. Er zijn heel veel manieren waarop je je steentje aan de buurt kunt bijdragen door bijvoorbeeld je lokale winkels en restaurants te steunen of je buren een helpende hand te bieden. Onze Product Marketing Manager Marieke maakt bijvoorbeeld lieve briefjes en tekeningen om de dag van haar oudere buren op te fleuren.

Speel een spelletje

Als er één ding is waar families goed in zijn, is het spelletjes spelen. Je kunt het hele huis betrekken met verstoppertje spelen of rond de tafel gaan zitten voor een bordspel. Wanneer je van de zon wilt genieten, kun je zelfs een spelletje spelen in de achtertuin of op het balkon. Onze Plant Controller, Jo-an, heeft in de tuin een dartbord opgehangen om een beetje familieplezier in de frisse lucht te hebben.

Organiseer jezelf

Een dagschema bijhouden is een goede manier om ervoor te zorgen dat je het meest uit elke dag haalt. Daarnaast is het ook een handige manier om een visueel overzicht te maken van wat iedereen die dag moet doen. Bovendien gaat er niets boven het afvinken van to-do’s. Onze QA Engineer Jessica heeft een slimme manier bedacht om de wanddecoratie op plexiglas van albelli om te toveren in een planningsoverzicht voor de komende weken. Door van de wanddecoratie een persoonlijk schoolbord te maken, kan ze de taken van de kids bijhouden. Een ander geweldig idee, dit keer van Audrey van ons Country Marketing-team, is om een lijst met activiteiten te maken die elke week moeten worden voltooid en ervoor zorgen dat je er een per dag doet. Door een lijst met leuke dingen zoals schilderen, taarten bakken, spelletjes spelen en selfcaresessies te maken zorgt ze ervoor dat er altijd iets is waar het hele gezin elke dag naar uit kan kijken.

Het hele huis schoonmaken

Dit is het perfecte moment voor een grondige lenteschoonmaak van het hele huis, een bepaalde kamer of van je gaderobe. Gabriele, een van onze Content Specialists, vertelt dat hij eindelijk de tijd heeft om zijn balkon op te ruimen en opnieuw in te richten. Of misschien is het tijd om de muren in elke kamer van je huis een frisse, nieuwe look te geven; met albelli kun je prachtige wanddecoratie van verschillende formaten en afwerkingen maken. Het is een simpele manier om een ruimte op te fleuren zonder dat je aan deze makeover al je vrije tijd kwijt bent. Bekijk deze gidsen over hoe je voor elke ruimte de mooiste wanddecoratie maakt om te zien hoe het moet.

We hopen dat onze tips je hebben geïnspireerd om creatief met je fotoproducten van albelli aan de slag te gaan, wat nieuwe hobby’s op te doen, maar vooral om plezier te blijven hebben en qualitytime met je gezin door te brengen. We sluiten af met deze laatste tip van Diana van ons Country Marketing-team over hoe ze omgaat met de tijd die ze thuis doorbrengt: “berust je in de situatie en probeer er het meest uit te halen”.

Reacties