ANP PRESSLINK-ALBELLI-KLM CREW Schiphol, zaterdag 10 juli 2010 – Vandaag vertrekt de ‘thuisvlucht’ bemanning van het Nederlands elftal naar Zuid-Afrika. De KLM-crew krijgt vlak voor vertrek – vers van de pers – een fotoboek van albelli overhandigd, die de Oranjebeleving van de afgelopen weken in beeld brengt. Maandag overhandigen zij persoonlijk in het vliegtuig de speciale boeken aan de Oranjeselectie. De verraste reacties en onwetende commentaren van de bondscoach en zijn sterspelers over de almaar toenemende Oranjekoorts in Nederland is aanleiding voor de verrassingsactie van albelli.

albelli plaatste deze week op www.mijnoranjefoto.nl een oproep aan alle Oranjesupporters om foto’s van persoonlijke Oranjemomenten te sturen voor een cadeau aan ‘onze mannen’. Duizenden inzendingen van de WK-gekte uit binnen- en buitenland stroomden binnen. De Nationale Beeldbank stelde tevens hun WK-beeldmateriaal ter beschikking.

Oranje terugkeer

De cabin crew van het Nederlands Elftal reist zaterdag niet alleen naar Zuid-Afrika. De extra ‘Oranje’vluchten vertrekken ook vandaag vanaf Schiphol. Maandag keert het Nederlands elftal terug naar eigen land. De selectie reist samen met staf, medewerkers van de KNVB en gasten van de voetbalbond in een toestel van KLM naar thuisland Nederland. Ze vertrekken maandagochtend in alle vroegte, nadat zij zondag de finale van het Wereld Kampioenschap hebben gespeeld tegen Spanje. Het boek is samengesteld in samenwerking met Nationale Beeldbank en De Telegraaf.

Reacties