Watch it, albelli is op overnamepad! Deze week hebben we de Britse concurrent bonusprint overgenomen. bonusprint is een groot en bekend fotomerk in Engeland. Dit is albelli’s tweede overname in zeer korte tijd. We zijn goed bezig!

Lees meer in het persbericht.

PERSBERICHT

Tweede overname in korte tijd

ALBELLI NEEMT het BRITSE BONUSPRINT OVER

Online fotoboekenleverancier albelli neemt de Britse concurrent bonusprint over. bonusprint is de tweede acquisitie van albelli in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd www.Fotobook.co.uk overgenomen. Door deze twee overnames wordt albelli in een keer een serieuze leverancier van fotoboeken in het Verenigd Koninkrijk.

Kees Arends, de algemeen directeur van albelli: “Het Verenigd Koninkrijk is voor ons een van de landen waar we hard willen groeien. De overname van bonusprint betekent een grote sprong voorwaarts.”

bonusprint behoudt voorlopig de eigen naam en website, maar gaat gebruik maken van de technische kennis, gebruiksvriendelijke software en de marketingkennis van albelli.

“bonusprint is een zeer bekend, gerespecteerd consumentenmerk in Engeland. We zijn vol vertrouwen dat de klanten en partners van bonusprint de uitbreiding van het productaanbod en ons fotoboekprogramma gaan waarderen”, aldus Arends.

bonusprint is opgericht in 1965 en gevestigd in Hertfordshire ten noorden van Londen. bonusprint is in 45 jaar tijd getransformeerd van een maker van analoge fotoafdrukken naar een van de leidende online fotomerken in het Verenigd Koninkrijk.

Anthony Ward, CEO van bonusprint: “We zijn blij dat we zijn samengegaan met albelli. We kunnen de kwaliteit van onze fotoboeken nu sterk verbeteren. Wij gaan op korte termijn ook succesvolle albelli producten als kalenders, agenda’s, wenskaarten, canvas, posters en fotoafdrukken aanbieden aan onze klanten.’’

Over albelli
albelli is het consumentenmerk van albumprinter. albumprinter is een van de drie grootste Europese online fotoboekleveranciers. De eigen productiefaciliteit bevindt zich in Ypenburg, bij Den Haag. albumprinter heeft ongeveer 130 werknemers. Begin 2007 heeft investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers een substantieel belang genomen in albumprinter. Met het merk albelli richt albumprinter zich rechtstreeks tot de consument.

Zowel in 2008 als 2009 is albumprinter in de Deloitte Technology Fast 50 competitie uitgeroepen tot de snelst groeiende onderneming in Nederland.  In 2008 was albumprinter één van de finalisten in de Red Herring Europe 100.

www.albelli.nl

Reacties