albelli doet derde acquisitie in 2011

Online fotoboekenleverancier albelli heeft het Zweedse önskefoto overgenomen. önskefoto is een van de leidende online fotomerken in Scandinavië. albelli neemt per direct de volledige operatie over.

albumprinter, het moederbedrijf van albelli, is een van de grootste online fotoboekleveranciers in Europa. albumprinter heeft een omzet van ongeveer 40 miljoen euro en opereert in zeven Europese landen. De overname van önskefoto is onderdeel van een reeks uitbreidingen in de fotoboekenmarkt.
Eerder dit jaar nam albumprinter de Britse bedrijven Fotobook en bonusprint over.

CEO Kees Arends van albumprinter: “We zijn altijd op zoek naar uitdagende overnamemogelijkheden. De overname van önskefoto biedt ons een geweldig platform. Vanaf hier kunnen we flink groeien in Scandinavië. önskefoto bestaat al sinds 1975; het is een bekend, gerespecteerd en zeer geliefd merk in Zweden en Noorwegen. We weten zeker dat de klanten erg blij zullen zijn met het ruime productaanbod dat wij zullen aanbieden. Net als onze uitgebreide, creatieve software waarmee je zelf je fotoproduct maakt.“

Monika Dagberg, directeur van Online Brands Nordic AB (publ) , eigenaar van önskefoto: “De foto-industrie heeft behoefte aan consolidatie. We zien in albumprinter een waardevolle koper die het sterke merk önskefoto naar een hoger niveau kan tillen. De toekomst van de fotoindustrie ligt in een breed aanbod aan gepersonaliseerde fotoproducten. Fotoboeken hebben de toekomst.”

Kees Arends licht toe: “ Om leidend te zijn is een stevige investering in productontwikkeling nodig. Met name in de software. We zijn ervan overtuigd dat albumprinter dit kan. Met onze klantendatabase, ons sterke merk en de brede range aan producten zal het merk albelli een stevige eerste stap zetten in de Zweedse en Noorse markt.”

Over albumprinter en albelli
albelli is het consumentenmerk van albumprinter. Het is een van de grootste online fotoboekleveranciers in Europa. albelli is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Eerder dit jaar werden twee Britse fotoboekleveranciers overgenomen. Vanuit Amsterdam en Den Haag – waar de drukkerij staat, verzorgt albumprinter zelf de ontwikkeling van de software, de productie, de verzending, de marketing en klantenservice. www.albelli.nl

Over Online Brands Nordic AB
De Online Brands Group, onlinebrands.se, heeft een aantal leidende e-commerce stores met producten primair gericht op vrouwen.

Ga naar .pdf van persbericht
Persbericht Overname Fotobook, 29 december 2010
Persbericht Overname bonusprint, 27 januari 2011

20110330_Overname_önskefoto_KeesArends(L)_GoranNordlund(R)
Kees Arends (CEO albumprinter) en Goran Nordlund (MD önskefoto) tekenen in de sauna.

Reacties