Vorige week hebben we een aantal ideeën gegeven voor wat je kunt doen met de foto’s van je telefoon. We lieten zien dat die foto’s perfect zijn voor onze kleinere fotoproducten zoals een fotoboek M en telefoonhoesjes. Hieronder geven we tips hoe je de foto’s kunt gebruiken voor onze grotere producten.

Maak een groot fotoboek
Wist je dat je een mooi aandenken maakt met ons fotoboek L of XL? En ondanks het het feit dat het formaat van het boek dat groot is, kun je óók de foto’s van je telefoon gebruiken (ookal is de kwaliteit daarvan soms wat lager ;))! Onze grotere fotoboeken geven je de vrijheid om meer afbeeldingen te gebruiken in plaats van slechts één foto per pagina (zoals we hebben uitgelegd in ons blog vorige week.)

YWAMP_Blog_Posts_Book_Icon_EU

Extra tip: Hoe kleiner je de afbeelding maakt op het product, hoe beter de kwaliteit: de details worden dan scherper en opvallender.

De kwaliteit is belangrijk!
Omdat je nooit zeker genoeg kan zijn van de kwaliteit, controleert ons fotoprogramma de kwaliteit van de foto’s die je gebruikt. Ben je al bekend met onze smileys en waarschuwingsicoontjes? Zo niet, dan hebben we hieronder een snelle opfriscursus ;)!
Als je je fotoboek maakt zie je bij je foto een gevaren driehoekje staan, hieraan kun je zien dat de kwaliteit van de afbeelding die je hebt gebruikt van slechte kwaliteit is. Als je geen driehoekje ziet staan, dan is er niks aan de hand en wordt je foto’s scherp afgedrukt.
Ga je een ander product maken zoals een wanddecoratie of bijvoorbeeld een kalender? Dan komt er altijd een smiley bij je foto te staan. En hierbij geldt:

•Een groene smiley = een goede kwaliteit
•Een blauwe smiley = een redelijke kwaliteit
•Een verdrietig, rode smiley = een slechte kwaliteit

Terug naar het onderwerp ;). Je hebt vast heel veel mooie foto’s op je telefoon staan en je wilt natuurlijk graag weten wat je er nog meer mee kan doen.

Van je telefoon naar wanddecoratie
Denk aan een spontaan moment dat je hebt vastgelegd met je telefoon en beeld je in hoe het zou staan in je huis aan de muur. Je kinderen die stralend lachen, prachtige natuurlandschappen of je meest recente vakantie: je kunt ècht iets moois maken van de foto’s van je mobiel!
Als je foto niet van superkwaliteit is en je wilt een foto op canvas of hout maken met één foto, kies dan voor het formaat 40×60 cm of kleiner – dan heb je je foto alsnog in de beste kwaliteit aan de muur hangen.

Je kunt ook voor een groter formaat foto op canvas of hout gaan, maar als je foto’s een wat lagere kwaliteit hebben dan kun je hier beter voor een collage gaan waarbij je meerdere foto’s bij elkaar composeert. Hoe kleiner je de afbeelding maakt, hoe beter de kwaliteit. Dus leef je uit met je collage!

Houd ons weer in de gaten want volgende week hebben we aanbevelingen voor handige foto-apps die de fotokwaliteit verbeteren èn je helpen met je digitale plakboek-missie.

Reacties