Experimenteren met de foto’s van je mobieltje is heel leuk! Daarom hebben we een lijst samengesteld met apps die de fotokwaliteit helpen verbeteren. Ze zijn gesorteerd op moeilijkheidsgraad. Dus heb je nog geen ervaring met dit soort apps, dan kun je makkelijk beginnen en steeds een stapje verder gaan!

Voor Android

YWAMP_Extra_Posts_Mobile_Apps_Android

1.Voor beginners: Camera MX (GRATIS)
Deze eenvoudige, leuke app is makkelijk te gebruiken en perfect voor beginners. Het heeft de basisbewerkingsmogelijkheden zoals bijsnijden, helderheid en contrast en de bekende functies zoals een zoom en een zelfontspanner.
De app bevat heel veel filters met gave effecten voor al je foto’s. Een groot voordeel is dat Camera MX je realtime de filters laat zien. Je ziet dus meteen welk effect het heeft voordat je de foto maakt!
Naast de bewerkingsmogelijkheden voegt de app locaties toe aan de foto’s. Met deze GPS-informatie geeft het heel precies aan waar je foto’s zijn gemaakt. Je kunt een diashow maken met mooie overgangen en fotofilters, je favoriete muziek erop zetten en je kunt je foto’s heel eenvoudig delen op Facebook, Instagram, Flickr etc. Héél veel opties dus, maar ook heel gemakkelijk te gebruiken gelukkig!

2.Voor gevorderden: Camera Zoom FX Premium (€ 1,99)
Een camerastabilisator met controlelampje? Check! De sluiter op volledig scherm, zodat je overal kunt tikken voor autofocus? Check! Dat betekent: weg met wazige foto’s, want vanaf nu maak je alleen nog maar foto’s van goede kwaliteit!
Deze app heeft ook slimme stembesturing, zodat je foto’s kunt maken door iets hardop tegen de camera te zeggen (of zelfs door te fluiten)! Dat is gemakkelijk voor de groupfies en je eigenlijk net niet bij het knopje kunt komen. 😉
Een andere functie is de burstmodus. Daarmee maak je tien foto’s in één seconde. Perfect om actiefoto’s te maken.
Je kunt naar hartenlust experimenteren met ruim 40! leuke filters, effecten, lijsten en kleuren. Je kunt ook spelen met een verslavende functie (ja echt waar), die willekeurige effecten toepast op je foto’s. Pas op, want als je hiermee begint, dan blijf je gegarandeerd tikken…

3.Voor professionals: Camera 360 Ultimate (GRATIS)
Een app voor gebruikers die àlles tegelijk willen! Hij heeft een scala aan geweldige effecten en functies waardoor het altijd lijkt alsof de foto’s door een professional zijn gemaakt.
Speciaal voor selfie-verslaafden heeft Camera 360 Ultimate een vernieuwde modus; de Magic Skin. Deze bevat filters om rimpels mee te vervagen, donkere kringen onder ogen te verwijderen en je lippen roder te maken, zodat je er nóg beter uitziet op je zelfportret.
Met deze app worden al je foto’s op een cloudplatform opgeslagen en bewaard zodat je ze vanaf één plek kunt beheren, bewerken en delen! Je favoriete cameramodus en filters sla je na gebruik op zodat je ze de volgende keer gemakkelijk terug kan vinden.

Voor iOS

YWAMP_Extra_Posts_Mobile_Apps_ios

1.Voor beginners: Camera+ (€ 2,99)
De populaire app Camera+ die je kunt zien als een upgrade van je standaardcamera en waarmee je de belichting en de focus kunt instellen èn vergrendelen. Ook heeft de app een stabilisator en anti-trilinstelling zodat je foto’s altijd scherp zijn.
De functie “Clarity” werkt als HDR en haalt details uit je foto’s naar voren zodat de kwaliteit nóg beter wordt. Je kunt deze functie gebruiken voor onderbelichte en overbelichte foto’s, zoals die foto op die ene zonnige dag waarbij jij in de schaduw stond.
Ook deze app heeft een cloudfunctie, de zogenaamde Lightbox die helemaal los staat van je filmrol. Tijdens het maken van de foto’s komen ze op de Lightbox, waar je ze makkelijk kunt bewerken, delen en opslaan. Als je de foto’s opslaat dan komen ze op je filmrol te staan. Zo heb je alleen de beste foto’s in je album staan.

2.Voor gevorderden: VSCO Cam (GRATIS)
Als je populaire fotografen op Instagram volgt, dan is de kans groot dat ze VSCO Cam gebruiken. En daar zijn heel veel redenen voor. Als je eenmaal gewend bent aan de minimalistische interface, kun je verbluffende foto’s maken in slechts enkele stappen.
VSO Cam heeft een geavanceerde besturing die je veel creatieve vrijheid geeft. Er zitten vooraf ingestelde filters bij voor je foto’s en natuurlijk kun je die helemaal afstemmen naar jouw voorkeuren.
Met de moersleutelknop ga je naar de traditionele fotobewerkingsopties, zoals bijsnijden, verzadiging, belichting etc. Eenmaal klaar met bewerken kun je de foto’s in het fotoalbum op je telefoon bewaren of delen op social media. Met de speciale synchronisatietool van VSCO worden alle foto’s eenvoudig gesynchroniseerd op al je apparaten.

3.Voor professionals: ProCamera (€ 3,99)
Deze app heet niet voor niets ProCamera. Hij heeft als het ware een paar functies van de digitale spiegelreflexcamera’s omgezet en overgenomen. Hierbij krijgt je een duidelijke handleiding zodat je precies weet hoe je de functies moet gebruiken.
Staan je foto’s er niet altijd helemaal recht op? Dan heeft deze app een “3D-scheefheidsmeter” die ervoor zorgt dat je foto’s altijd recht staan. De bediening is ontzettend gedetailleerd, mèt een optie voor de nachtelijke fotografiesessies en een HDR-functie zodat je bewegende beelden ook scherp kan vastleggen.
Deze app biedt meer dan 70 vooraf ingestelde filters en effecten, gesorteerd in categorieën zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. Ook deze app slaat de foto’s op in de cloud, de Lightbox (zoals bij de Camera+ app voor beginners).

Blog_Post_Better_Quality-Images

We hopen dat je door deze lijst enthousiast bent geworden over de eindeloze mogelijkheden voor de foto’s van je telefoon! Dus begin maar met downloaden, dan een paar keer tikken en een paar keer vegen over je scherm en je hebt foto’s van topkwaliteit. Èn van de mooist vastgelegde herinneringen maak je natuurlijk een prachtig aandenken. 😉

YWAMP_Blog_Posts_Multi_NL

Reacties