Fotoboek van Venetie

Terwijl carnaval dit weekend in Nederland begint, lopen de Venetianen al 2 weken rond met prachtig gekleurde outfits en maskers. Venetië is een unieke stad, maar extra bijzonder tijdens carnaval. Fotoboekmaakster Anneke Pors weet daar alles van. Zij was er vorig jaar en heeft al die uitgedoste mensen prachtig op de foto gezet!

1.    Waarom heb je dit fotoboek gemaakt? Heb je iets speciaals met Venetië?
Ik heb niet zozeer iets met Venetië, maar wel met het carnaval: de maskers en prachtige outfits dwalend door de nauwe straatjes in de prachtige stad Venetië en de mooie kleuren in Burano. Al sinds jaar en dag is fotografie mijn hobby. Met 2 vriendinnen en 1 vriend zijn we begin 2013 naar Venetië gegaan om daar een week te fotograferen.

2.    Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik kijk naar veel voorbeelden op internet, in boekwinkels en van familie en vrienden. En ik experimenteer!

3.    Je gebruikt vaak dezelfde opmaak in dit boek (achtergrondkleur met verloop). Is dit een favoriet?

Fotoboek Venetie achtergrond

Als ik een mooi fotoboek maak zorg ik wel voor rustige en bij elkaar horende achtergronden. In dit geval kies ik een kleur uit de foto met de kleurpipet, gebruik de kleur als achtergrond en plaats er een sjabloon uit de categorie ‘Verloop’ over. Ik hou van “less is more”. Daarnaast maak ik fotoalbums voor onszelf, voor later. Daar staat wel wat tekst bij, zoals een stukje geschiedenis of persoonlijke verhalen. Je weet tenslotte nooit (als je wat vergeetachtig wordt) of je nog weet waar en wanneer je ergens geweest bent. In deze fotoboeken komt meer vrijheid in opmaak voor.

4.    Wat vind je het leukst aan fotoboeken maken?
De belangrijkste reden dat ik fotoboeken maak is om mijn foto’s mooi te presenteren. En om de herinneringen te bewaren. Het fototoestel is een belangrijk middel en het album voor mij het einddoel. Natuurlijk kun je alles op de pc laten staan en een mooie presentatie maken op een groot scherm…prachtig, maar ik pak toch liever gewoon mijn fotoalbums.

5.    Hoe ben je met albelli in contact gekomen? Heb je sindsdien al veel fotoboeken gemaakt?
Ik maak al heel wat jaren digitale fotoalbums en ben vaste klant van albelli. Waarom? Omdat kwaliteit en klantvriendelijkheid voor mij heel belangrijk zijn. Ik zie veel fotoalbums, maar er gaat niets boven de kwaliteit van albelli. Regelmatig maak ik mensen enthousiast om ook albelli te gebruiken. Ik help ze daarbij en geef ze de eerste tips & tricks.

6.    Heb je nog een leuke tip voor andere fotoboekmakers?
Weet wat het fotoboekprogramma van albelli voor je kan doen, wat je er allemaal uit kan halen. Dat wil niet zeggen dat je alles moet gebruiken, maar dan weet je in ieder geval wat er mogelijk is. Kijk daarom ook naar voorbeelden van anderen.

Heb je nog vragen over het fotoboek van Anneke, laat dan hieronder een berichtje achter!

Reacties