Fotoboek ideeën

Als je iemand een fotoboek cadeau geeft, is het leuk om het fotoboek een thema te geven. Het is altijd fijn om met wat inspiratie te beginnen en daarom hebben we zeven ideeën die je persoonlijke cadeau nog specialer maken.

1. Een kookboek

Verzamel je favoriete recepten en foodfoto’s in een fotoboek om met je kookkunsten te pronken. Je kunt ook familieleden vragen om mee te doen en een familiekookboek maken.

Fotoboek tips

2. Een boek over de familiegeschiedenis

Scan al je oude familiefoto’s in van jaren geleden en maak een boek met jullie familiegeschiedenis. Je kunt bij de foto’s ook namen en geboortedata zetten. Een extra leuk en persoonlijk cadeau.

Creatieve fotoboek ideeën

3. Een boek met jaarlijks terugkerende gebeurtenissen

We kijken allemaal graag terug op hoe we veranderd zijn door de jaren heen. Een leuke manier om dat te doen is met een fotoboek vol familiefoto’s van die ene jaarlijkse gebeurtenis. De Kerst van de afgelopen 20 jaar bijvoorbeeld, of de laatste 10 verjaardagen van je zoon of dochter.

Ideeën voor fotoboeken

4. Een verhalenboek

Kinderen zullen een persoonlijk verhalenboek prachtig vinden. Plaats foto’s van hen op hun avonturen naast andere foto’s om hun fantasie te prikkelen en een verhaal te vertellen dat ze telkens weer willen doorbladeren als het bedtijd is.

Tips voor fotoboeken

5. Een seizoensboek

Of je nu van de prachtige kleuren van de herfst of de frisse sfeer van de lente houdt, een fotoboek vol seizoensfoto’s is er één om jaar na jaar in te blijven kijken.

Fotoboek maken tips 1

6. Een boek met ‘reden waarom ik van je houd’

Verras iemand die je heel dierbaar is met een speciaal fotoboek met alle redenen waarom je van hem of haar houdt. Gebruik foto’s van jullie twee en versier het boek met grappige anekdotes en grapjes die jullie alleen kennen.

Tips fotoboek 1

7. Een reisboek

Leg je recente buitenlandse avonturen vast door de mooiste momenten af te drukken in een fotoboek. Dit perfecte cadeau voor je reismaatje zorgt dat jullie thuis nog lang kunnen nagenieten van de vakantie.

Fotoboek ideeën 1

We hopen dat het lezen van deze tips je veel inspiratie heeft gegeven. We zien graag jouw fotoboekideeën terugs en horen graag jouw eigen ideeën en thema’s, dus laat gerust een reactie achter.