Als jouw 2019 een jaar was om nooit te vergeten, waarom dan niet alle hoogtepunten herbeleven in een jaarboek? Je kunt een album maken van je favoriete familiemomenten, laten zien hoe de kleintjes in een jaar gegroeid zijn, of een professionele portfolio maken met het beste werk van jouw jaar. We hebben ook stapels ideeën om je op gang te helpen als je wat inspiratie nodig hebt – kijk maar eens naar deze 11 creatieve jaarboekthema’s.

1. Maak het eerste jaarboek van je baby

Als je in 2019 een kleintje op de wereld hebt gezet, waarom maak je dan niet even een schattig babyboek? Je kunt er alle mijlpalen in vastleggen, van de dag dat je thuiskwam met je baby, tot de eerste Kerstmis samen. En een herinneringsboek van het eerste babyjaar kan de start zijn van een schattige albumcollectie die je elk jaar kunt uitbreiden. We hebben ook heel veel superzoete, vooraf ontworpen fotoboeken die je kunt gebruiken, als je niet zelf vanaf nul wilt beginnen.

2. Maak een reisjaarboek

Als je het jaar hebt doorgebracht met overal ter wereld fantastische landschapsfoto’s en stadsgezichten maken, ben je daar natuurlijk hartstikke trots op. Deze foto’s, die je maar eens in je leven maakt, vormen het perfecte jaarboek om aan vrienden te laten zien, of zelf nog eens door te bladeren op een luie middag. En je kunt aan je reisboek ook scans toevoegen van toegangskaartjes, boardingpassen of andere herinneringen die het hele verhaal van je reis vertellen.

3. Begin een familiealbum

Het is altijd ontzettend leuk om die oude familiefoto’s nog eens terug te zien – van die grootse familie-uitjes tot die pijnlijke momenten uit je jeugd. Oké, dus je hebt dit jaar net een gezinnetje gestart…waarom begin je je eigen albumverzameling dan niet met een jaarboek? Zelfs als je kinderen al het huis uit zijn, kun je een nieuwe traditie starten door elk jaar een fotoboek te maken. Voeg je favoriete kiekjes toe, van familiefeestjes tot relaxte uitstapjes met de kinderen, en kijk samen terug op weer een fantastisch jaar.

4. Maak een boek van je verhuizing

Verhuizen is altijd een enorme klus, of het nu gaat om een tijdelijke nieuwe flat of een eengezinswoning voor nog vele jaren. Als je vanaf de verhuisdag foto’s hebt gemaakt, vanaf het moment dat alles nog in dozen zat tot je eerste Kerstmis in de nieuwe woning, kun je het hele proces vastleggen in een jaarboek. Waarom scan je niet wat behangstalen en decoratieopties als terugblik op al het harde werken van het afgelopen jaar?

5. Maak een receptenboek

Een jaar vol culinaire ontdekkingen achter de rug? Je kunt een jaarboek maken met alle recepten die je de afgelopen 12 maanden hebt geprobeerd. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginner, je kunt alle Instagramfoto’s van je keukensuccessen (en mislukkingen) toevoegen om een verzameling van je eigen kookboeken te beginnen.

6. Maak een boek met hoogtepunten van de (klein)kinderen

Heb je een minimuzikant in de familie, een sportlegende in de dop of een wetenschapper die aan zijn grote doorbraak werkt? Waarom laat je ze dan niet even zien wat een geweldig jaar ze hebben gehad, via een jaarboek met de hoogtepunten van je kind? Dat is een geweldige manier voor ze om te zien hoe goed ze zijn geworden op school of met hun favoriete hobby. En als ze in de toekomst hun diploma ophalen of stadions vol spelen, kun je ze nog eens laten zien hoe het allemaal is begonnen.

7. Verzamel alle kunstwerken van de kinderen van het afgelopen jaar.

Er is nooit genoeg ruimte op de koelkastdeur voor de meesterwerken van al die kleine Picasso’s, toch? Als je ruimte tekort komt, kun je alles inscannen om er een kunstboek voor je kind van te maken. Met een jaarboek vol krabbels en tekeningen kun je hun kunstwerkjes jarenlang veilig en netjes bewaren, zonder dat je dozen vol tekeningen op zolder hebt liggen.

8. Maak een boek van je favoriete hobby

Afgelopen jaar gestart met breien, je verdiept in fotografie of je aan het bekwamen in een nieuwe sport? Ga je nieuwe favoriete hobby vastleggen in een jaarboek. Zo kun je de vorderingen bijhouden, van handvaardigheidsprojecten tot nieuwe fototechnieken of klimwedstrijden, die je jaar onvergetelijk hebben gemaakt.

9. Geef een boek cadeau

Herinneringen zijn nog beter als je ze kunt delen, dus waarom geef je je vriend(inn)en geen jaarboek cadeau? Verzamel je leukste momenten van het afgelopen jaar, zoals alle minitrips die jullie samen hebben ondernomen of je meest memorabele avondjes stappen, en maak iets wat ze altijd zullen blijven koesteren.

10. Geef je portfolio een professionele look

Als 2019 voor jou een creatief jaar was, gebruik dan je jaarboek als portfolio. Ga voor een extra groot fotoboek om je beste werk te tonen met platliggend premium pagina’s, zodat je meest indringende foto’s worden uitgespreid over een dubbele pagina. Je kunt het vullen met van alles, van je fotohoogtepunten tot voorbeelden van je schrijfkunsten en het aanpassen zoals jij het wil.

11. Stop je leukste dierenfoto’s in een jaarboek

Een close-up foto van een zwart-witte hond die onder een dekentje op een bank ligt.

Ben jij het huisdiertype dat een Instagramaccount aanmaakt voor je favoriete harige huisgenoot? Zelfs als je hond of kat al een sensatie is op de sociale media, kun je nog steeds al hun liefste foto’s van 2019 verzamelen en er een album van maken. Vul het jaarboek van je huisdier met foto’s van alles, van schattige dutjes tot boswandelingen, en natuurlijk die verwenmomentjes bij de hondenverzorgingssalon. Personaliseer het daarna met leuke clipart, voor een aangepast boek dat net zo schattig is als zij.

Of je nu een reisboek maakt of een huisdierportfolio, er zijn heel veel geweldige bewerkingsinstrumenten die je kunt uitproberen om je albelli jaarboek uniek te maken. Download ons fotoprogramma om creatief aan de gang te gaan en jouw 2019 in stijl te vieren.

En als je nog wat extra hulp nodig hebt bij het maken van een jaarboek, kijk dan eens naar onze Smart Assistant. Deze kiest automatisch je beste foto’s en maakt een fotoboekindeling voor je, zodat je tijd bespaart door niet zelf alle foto’s van het afgelopen jaar uit te hoeven zoeken en je kunt focussen op het leuke, creatieve gedeelte.

Jaarboek-ideeën gezien die je aanspreken? Deel deze blog op sociale media door op de icoontjes hieronder te klikken.

Reacties