De albelli vriendendag afgelopen vrijdag was weer leerzaam en gezellig! Veel enthousiaste klanten met wederom goede feedback op onze nieuwste ideeën. Op hun beurt werden zij weer geïnspireerd door onze handige weetjes uit het fotoboekprogramma.

Op deze dag was ook Karen de Man aanwezig. Ze had prachtig fotoboek bij zich van haar vakantie in de USA. In de zon buiten spraken we elkaar even. Met als belangrijkste vraag: wat vond je van deze vriendendag?

En, naar je zin gehad vandaag?
Ja, ik vond het een erg leuke dag. Je doet heel veel ideeën op met zo’n vriendendag. Bijvoorbeeld een jaarboek maken, daar zou ik zelf niet direct aan denken. Ik maak gewoon een verhaaltje van m’n vakantie en maak daar een boek van. Maar het is natuurlijk ook leuk om van foto’s van dat etentje en die verjaardag enzo, om daar een jaarboek van te maken.

IMG_1452
Karen met haar USA-fotoboek.

Heb je al veel boeken gemaakt?
Al zo’n stuk of 12 voor mezelf. Hier en daar nog wat boeken voor vrienden en familie. Soms ga ik ernaast zitten en dan help ik ze. Bijvoorbeeld het boek voor de 65e verjaardag van mijn schoonmoeder hebben we een beetje samen gemaakt.

Wat vind je van het fotoboekprogramma?
Ik vind vooral die nieuwste versie echt mega-handig. Alles is eigenlijk wel te vinden. Maar vandaag heb ik ook weer veel geleerd. Dat ik dacht: oh, ik wist niet dat dat kon. Op een gegeven moment creëer je een blinde vlek voor nieuwe opties. Omdat je altijd wel doet wat je doet en dat werkt goed. Daar is zo’n dag dan toch wel weer handig voor. Ook die tips en tricks ga ik eens wat vaker bekijken. En ik ga jullie zeker volgen op Twitter en Facebook, om op de hoogte te blijven van al die nieuwe dingen!

Ken je ons al lang?
Ja, ik heb in 2008 een keer een prijsvraag gewonnen. Toen mocht ik gratis een fotoboekje maken. Dat was de eerste keer. Het smaakte naar meer!

boekje-chantal
Hert eerste fotoboekje van Chantal

Wat vind je van albelli?
Het albelli fotoboekprogramma is hartstikke handig. Fijn dat je je eigen kaft en achtergrond kunt kiezen, en vooral die spellingsfunctie, erg prettig. En, ik val op oranje, dus tja 🙂

Nog leuke tips?
Ja! Maak je eigen achtergrondfoto’s. Daar kun je zoveel mee doen. Van een houten vlonder of een mooie muur. Of zet een kerktoren een keer niet in het midden van je beeld. In je boek kun je dan meer met je foto’s. Zet hem bijvoorbeeld helemaal rechts op de pagina en vul de rest van de foto met andere beelden.

Om 17:00 ging iedereen voldaan naar huis. Inclusief Martin, Marieke en Femke van albelli, die de presentaties gaven. Blijft leuk en leerzaam om de mensen achter de boeken te leren kennen. Dus dank je wel Karen voor dit leuke gesprek!

Ook een keer erbij zijn? Om de week op vrijdag is er een albelli vriendendag. Langskomen is gratis en het duurt van 13:00-16:00. De dag vindt plaats in onze productiefaciliteit in Den Haag.

Reacties