Onze oudste fotoboekmodellen

We komen niet alleen fotoboeken tegen met kinderen, gezinnen en stelletjes, ook ouderen spelen weleens de hoofdrol. Vrouwen en mannen van 80, 90 en zelfs 100 jaar! Meestal zijn de boeken gemaakt door familieleden en bestemd als verjaardagscadeau of ter herinnering aan de familie. We zetten er 3 voor jullie in de spotlights!

Toos: 95 jaar
Voor de 95e verjaardag van Toos was een familie-uitje georganiseerd. Schoonzoon Ron verzamelde de leukste foto’s van deze dag en maakte er een fotoboek van. Volgens Ron vindt Toos het een prachtig boek en laat ze het altijd vol trots aan iedereen zien.

Miet: 100 jaar
Eef maakte dit fotoboek voor de tante van zijn vrouw. De foto’s zijn van de viering van Miet’s 100ste verjaardag in het verpleeghuis. Eef koos speciaal voor 1 foto op iedere pagina. Zo heeft Miet een goed overzicht van de personen die er op staan. Ze vindt het fotoboek erg mooi! Het ligt op een kastje naast haar bed en iedereen die langs komt moet het inzien. Waarschijnlijk hebben sommigen het al meerdere keren gezien. Hoewel het fotoboek haar erg dierbaar is, de felicitatiebrief van de koning was volgens Eef toch de grootste verrassing!

Betty’s moeder: 101 jaar
Betty maakte dit fotoboek als herinnering voor de kinderen en (achter)kleinkinderen van haar moeder. Haar moeder is 101 en woont sinds 3 jaar bij haar in. Ze leest de krant en drinkt een glaasje wijn. Betty vond het erg leuk om het fotoboek te maken en iedereen in de familie vindt ‘m helemaal te gek!

 

Reacties