Hallo allemaal!

Ik ben Megan Alter, zomerfotograaf van albelli. Het einde van de zomer is helaas weer in zicht en dat betekent dat jij waarschijnlijk bergen leuke foto’s hebt om iets moois mee te maken.

Maar er zit een addertje onder het gras. Met alle digitale fotografie van tegenwoordig hebben we soms veel te veel foto’s om uit te kiezen. Dit houdt in dat het kiezen van de juiste foto’s een hele uitdaging kan zijn. Speciaal daarvoor heb ik een aantal handige tips zodat jij je foto’s nog makkelijker kan uitzoeken.

  1. Zet de foto’s met hetzelfde thema bij elkaar. Bekijk eerst eens al je foto’s en bepaal welke goed bij elkaar passen. Misschien zijn ze gemaakt op dezelfde locatie of met dezelfde mensen? Of misschien hebben de foto’s wel dezelfde kleuren? Probeer een aantal gemeenschappelijke factoren binnen je foto’s te vinden.

IMG_0923

  1. ‘Kill your darlings’. ‘Wat?’ hoor ik je denken. Ik zal je uitleggen wat ik hier precies mee bedoel! 🙂 Start met het verwijderen van alle wazige foto’s. Daarna kun je op zoek naar de foto’s die jouw zomergevoel het beste vastleggen – dit zijn dus niet per se je favoriete foto’s (‘darlings’), maar dit kan wel voor een hele mooie fotoserie zorgen! Je mooiste op zich zelf staande foto’s werken niet altijd goed in een fotoserie. Kies daarom juist die afbeeldingen die jouw verhaal vertellen.

IMG_1071

  1. Benadruk het thema. Snijd de foto’s bij, benadruk de kleuren of maak je foto’s juist zwartwit. Maak de juiste aanpassingen in de foto zodat de belangrijke elementen van je foto opvallen en het thema wordt benadrukt.

IMG_0809-Edit

  1. Maak kunst. Kies foto’s waarbij de toeschouwer zijn of haar fantasie moet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld drie afbeeldingen op canvas zetten en naast elkaar aan de muur hangen. De toeschouwer kan dan zelf het verhaal achter de foto’s invullen.

WD_living-room

  1. Je verhaal op orde. Dit is mijn favoriete deel! Sorteer je foto’s in hoofdstukken door titels en details toe te voegen, zoals locatie, namen en leeftijd.

BOOK

Als je deze stappen hebt doorlopen, ben je klaar om iets moois te maken met je foto’s. Ik ben bijvoorbeeld gek op fotoboeken die mij helpen mijn verhaal te vertellen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties! Het is tijd voor creativiteit!

Bekijk ook mijn ‘Achter-de-schermen’ filmpje van de albelli Zomer fototshoot. Hier zie je hoe ik mijn foto’s maak en je ziet ook hoe de foto’s tot leven komen in een fotoboek en met prachtige wanddecoratie.

En wat maak jij met je zomerfoto’s?

Tot snel,

Megan x

Reacties