Zat jij jaren terug ook met schaar en lintjes je eigen kerstkaarten te maken? Dat kan nog steeds, maar wat dacht je van deze voorbeelden? Gemaakt door 2 collega’s met hun eigen foto’s, ter inspiratie voor jou. Om je te laten zien dat iedereen het kan en hoe veel er mogelijk is in ons fotoboekprogramma.

Voor beide kerstkaarten gebruikten we uiteraard onze nieuwe collectie kerstextra’s.

1. Kerstkaart van onze ‘nieuwsbriefdame’ (dit is haar dochter met Kerst vorig jaar)

Hoe maak je deze kerstkaart?

  1. Sleep de drie foto’s in het midden en lijn ze uit met de functie ‘Bovenkant uitlijnen’. Dat zijn die blauwe knopjes die je vindt onder ‘Opmaken’. Evenwijdig over de breedte van de kaart verdelen doe je met het (ook blauwe) knopje ‘Horizontaal gelijk verdelen’.
  2. Geef ze een rood kleurkader met kleur uit de foto. (Invoegen > Kleurkader en kies met de kleurpipet een kleur uit de foto). Klik ‘Toepassen’.
  3. De kerstboompjes maak je met clipart en een sjabloon. Gebruik clipart ‘kleuren’ en kies de 2 verschillende kerstboompjes uit de categorie Kerst bij de sjablonen. De kleur van de boom kun je aanpassen door te dubbelklikken. Je ‘kleurenclipart’ opent dan, en via de optie ‘Licht, Contrast en Kleur’ kun je met de kleurgradaties spelen. Kopieer een boompje met rechtermuisknop > Kopiëren, weer rechtermuisknop > Plakken en trek het boompje in de gewenste grootte.
  4. Het lettertype op deze kaart heet Engravens. Als je dat niet hebt, dan kun je die vinden op sites waar je gratis lettertypes download. Zie bijvoorbeeld deze sintlettertypes en hoe installeer ik een lettertype in het fotoboekprogramma?
  5. Ook de kleur van het lettertype hebben we uit de foto gehaald. Dat doe je weer met het kleurpipet, dat ook een optie is bij het typen van je tekst.

Dit is de binnenkant van de kerstkaart:

Zoals je ziet kun je ook op de binnenkant van je kerstkaart foto’s, clipart en tekst zetten. Dit geldt ook voor de achterkant van je kaartje.

2. Kerstkaart van collega Daphne (met een foto vanuit de sneeuw)

Kerstkaart

Hoe maak je deze kerstkaart?

  1. Plaats de foto en pas een grijs schaduw rechtsonder toe.
  2. De rode strik is een kader om de foto uit de categorie ‘Kerst’.
  3. De sterren op het lint zijn clipart uit de categorie ‘Kerst’ en die lijn je mooi uit met de blauwe knoppen onder ‘Opmaken’.
  4. De tekst is geschreven met lettertype ‘French Script MT’.

Zijn dit geen kaarten die zó uit de winkel hadden kunnen komen? 🙂

Maak zelf ook je kerstkaarten dit jaar. Je kunt kiezen uit de formaten liggend dubbel, vierkant dubbel of staand. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen kerst uitnodigingen te maken.

Wat doen jullie eigenlijk? Kerstkaarten of nieuwjaarskaarten? (binnenkort ook hiervoor inspiratie op dit blog!)

 

Reacties