Jouw kat is de mooiste en je hond is de liefste van de hele wereld! Je maakt vast zelf ontzettend veel foto´s van je beste maatje. Toch is dit nog niet zo makkelijk. Je dier zit niet zomaar stil of kijkt je recht aan. Hier zijn 5 tips voor de mooiste foto’s.

1. Gebruik natuurlijk licht
Probeer altijd natuurlijk licht te gebruiken. Een flits veroorzaakt niet alleen rode ogen, je dier zal het ook niet erg prettig vinden. Grote kans dat ´ie dan niet zo graag meer in je buurt is zolang jij een camera in de hand hebt.

2. Zorg dat de ogen scherp op de foto staan
De ogen van je huisdier kunnen erg expressief zijn en het is jammer als dit beeld niet scherp wordt gevangen. Focus dus op de ogen.

Focus op de expressieve ogen

3. Heb geduld en verras hem
Wacht tot je dier rustig en comfortabel is. Laat ‘m bijvoorbeeld lekker zelf liggen of spelen, zodat hij totaal afgeleid is van jou. Op het moment dat je helemaal klaar staat met je camera kun je hem roepen. Dan heb je voor een paar seconden zijn aandacht en krijg je ‘m mooi op de camera!

4. Maak een foto op zijn ooghoogte
Je dier roepen of forceren bij je te komen is geen goed idee. Zorg dat hij comfortabel is. Ga naar hem toe en ga laag zitten. Maak een foto op zijn ooghoogte, ook al moet je op je buik gaan liggen.

Ga op je buik liggen om op zijn ooghoogte te komen

5.Toon zijn karakter in je foto´s
Wie kent jouw huisdier nou beter dan jij? Probeer een foto te nemen die zijn karakter vangt. Heb je een luie kat? Fotografeer ‘m wanneer hij gaapt of zich uitrekt. Of heb je een ontzettend speelse hond? Probeer dan een actiefoto te nemen wanneer hij speelt.

Vang het karakter in je foto

Maar onze ervaring is dat de slechtste foto’s vaak de leukste zijn. Die momenten dat je kat in de raarste houding ligt? Of de gekste bek trekt? Dan heb je net je camera niet bij de hand. Je pakt snel je mobieltje en maakt een onscherpe foto met slechte belichting. Ok, deze foto’s zijn geen prijs waard. Maar ze zijn wel leuk om te zien!

Je kat in de raarste houding, snel een foto!

Een onderbelichte foto, maar wel leuk!

Laat je mooie foto’s straks nou niet op de computer staan, maak er een fotoboek van! Neem onze klant Jose Bakkenes bijvoorbeeld, zij zette haar 3 bulldogs in de schijnwerpers met het ‘Bullenboek 2012’. Meteen een leuke cadeautip voor 4 oktober 😉

Reacties