De laatste maanden hebben we ontzettend mooie foto’s voorbij zien komen bij de albelli fotowedstrijd. De thema’s Zon, Landschap, Beweging en Nacht leverden de prachtigste foto’s op. Nu de wedstrijd is afgelopen is het tijd om de algemene winnaar bekend te maken!

En de algemene winnaar is…

Wacht nog even, voordat we de winnaar bekendmaken willen we graag iedereen bedanken die een foto heeft ingezonden. De foto’s beoordelen was voor ons ontzettend leuk om te doen, maar ook moeilijk met zoveel mooie, persoonlijke en creatieve foto’s!

Oké, zijn jullie er klaar voor? *tromgeroffel*, uit alle inzendingen hebben we één algemene winnaar gekozen: Corry van der Lange! Gefeliciteerd! Door het gebruik van de weerspiegeling in het water, de regel van derden en door de foto te nemen tijdens het blauwe uur met als duidelijke focuspunt de windmolen win jij de Belvilla Waardebon t.w.v. €2500!

GP_Winner_blog_NL

Corry wilde graag meer informatie over de foto met ons en met jullie delen.

Wat was je inspiratie voor deze foto?
“Ik was die avond heerlijk aan het fietsen en ik zag opeens een mooie lucht ontstaan boven de molen. Snel mijn statief opgezet en daarna heb ik een 0,6 GND filter en een big stopper op mijn lens geschroefd.”

Waarom heb je deze foto gekozen om in te sturen?
“Mijn zomervakantie heb ik dit jaar thuis gevierd, maar ik ben er wel regelmatig op uit geweest met de fiets. De foto is dus ook vlak bij mijn huis gemaakt maar geeft mij toch een bepaald vakantiegevoel.”

Wat vind je leuk aan fotografie?
“Ik vind het leuk om foto’s te maken van landschappen en architectuur. Dit doe ik graag ‘s morgens vroeg of ‘s avonds wanneer het licht op zijn mooist is. Daarnaast vind ik het ook leuk om foto’s te maken van mijn kinderen.”

Wat voor camera heb je?
“Ik heb een Canon 7D. Het objectief dat ik gebruikte voor de foto is de Sigma Art 18-35 f/1.8.”

Wat doe je later met je favoriete foto’s?
“Ik wil er graag een mooi digitaal fotoboek van maken (natuurlijk van albelli).”

De themawinnaars

Misschien heb je de 4 themawinnaars nèt gemist op onze Facebookpagina. We zetten ze graag hier nog even voor jou op een rij:

Themawinnaar Zon: Mèlanie van Bentum

Themawinnar Zon NL

Met deze mooie foto won Mèlanie van Bentum het thema Zon. Ze nam de foto in Thailand. In de foto zie je een duidelijk silhouet van het bootje en de weerspiegeling van de zon in het water. Dit leverde deze schitterende, prijswinnende foto op.

Themawinnaar Landschap: Zoë van den Akker

Themawinnar Landschap NL

Deze foto werd ingezonden door Zoë van den Akker bij het thema Landschap. Zoë maakt in de foto gebruik van de regel van derden, een duidelijk focuspunt en een unieke invalshoek.

Themawinnaar Beweging: Karin van Hoksbergen

Themawinnar Beweging NL

Karin nam deze foto op vakantie in Spanje. Tijdens een ijsjespauze verkende haar zoontje zijn grenzen en sprong hij met veel lef van de traptreden af. De iPhone en de goede timing van Karin leverde dit bevroren moment op. Daarna bewerkte ze de foto zelf nog even, zodat het haar perfecte plaatje overleverde voor het thema Beweging.

Themawinnaar Nacht: Ingrid & Conno van der Pijl

Themawinnar Nacht NL

De foto van deze twee leeuwen is genomen door Ingrid en Conno van der Pijl. Zij zonden de foto in voor het thema Nacht. De helemaal donkere achtergrond geeft een negatieve ruimte weer in de foto. Met licht op de leeuwen schijnen en veel geduld hebben voor het perfecte moment geven een extra heftig effect in deze foto.

We vinden het ontzettend leuk om mensen zoals Corry, Mèlanie, Zoë, Karin, Ingrid en Conno te ontmoeten die net zo gek zijn op foto’s maken als wij. En met de herfst in aantocht kijken we ontzettend uit naar alle nieuwe mogelijkheden om het perfecte moment vast te leggen.

Wat wordt jouw volgende foto?

Tot de volgende keer!

Het albelli Team

Reacties