Handen op tafel

 

Nu de dagen korter worden geeft dat de perfecte gelegenheid om heerlijk thuis te zijn en creatief aan de slag in de keuken. Met foto’s van jouw lekkerste maaltijden loopt het water je vast en zeker in de mond. Lees verder voor inspiratie over foodfotografie…

food photography 3

 

Veel van onze mooiste momenten worden gecreëerd aan de eettafel met vrienden en familie. Pak dus je camera eens tijdens de maaltijd en leg de gebeurtenis vast. Foto’s van bovenaf zoals deze geven een goede indruk van de sfeer.

food photography 4

 

Foto’s van ingrediënten met felle kleuren in natuurlijk licht laten heel mooi zien wat er precies in je gerechten gaat. Wij zijn dol op het krachtige groen in deze foto. Hierdoor ziet deze eenvoudige spinazie er overheerlijk uit.

Spinazie

 

Als je foto’s maakt van het eindresultaat, zet het dan neer op een natuurlijke manier en gebruik een aantal extra attributen, zoals bloemen of een boek. Eén blik op deze pannenkoeken en je krijgt er spontaan honger van!

Pannekoeken op bedje

 

Als je deze tips eenmaal in praktijk hebt gebracht, is het ontzettend leuk om al je foodfoto’s te verzamelen en er een persoonlijk kookboek van te maken. Een superleuke manier om receptideeën te delen met vrienden en familie.

Reacties