Heb je ooit een bord met eten gezien en kreeg je meteen trek? Of begon je buik spontaan te rommelen van dat lekkere gerecht op de foto? Ja? Dan weet jij dat we ook met onze ogen eten. Om je te helpen foto’s te maken waarvan elke buik gaat rommelen hebben we een aantal handige culinaire fotografietips.

We geven je zelfs een leuk extraatje: een recept om op te oefenen. Je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete recept gebruiken – maar we kunnen je verzekeren dat dit recept én de ingrediënten heerlijk en fotogeniek is!

Het recept voor speculaas koekjes

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 125 gr koude boter
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gr amandelsnippers

Voor de garnering:

  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereiding: 20 min
  • Extra tijd: 30 min in de koelkast

Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Leg het deeg daarna ongeveer een half uur in de koelkast om op te stijven. Warm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Steek of snijd hier de vormpjes uit die jij wil. Bestrooi de achterkant van de koekjes van het amandelschaafsel. Leg de koekjes op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de koekjes ongeveer 15-18 minuten, even afkoelen (mooi fotomoment 🙂 ) en smullen maar!

03-nutmeg

Foodfototips 

Maar hoe maak je nou de perfecte foto van deze koekjes? We hebben 3 eenvoudige tips voor je:

  • Maak de foto bij natuurlijk licht. Kunstmatig licht of een flitser zorgt er voor dat je foodfoto er wat flets en saai uit ziet. En het neemt ook de fijne, natuurlijke schaduwen weg die je foto die natuurlijke uitstraling geven. Probeer dus altijd natuurlijk licht te gebruiken.
  • Kies de attributen met zorg uit. Zorg ervoor dat alles op de foto in het teken staat van het gerecht. Denk na over het tafelkleed, de lepels, messen, borden etc.. Zij dragen allemaal bij aan de sfeer.
  • Zoek de beste hoek uit. Wees creatief en probeer verschillende hoeken uit voor je recept. Sommige gerechten zijn veel opvallender wanneer je van bovenaf worden gefotografeerd, terwijl anderen er juist weer lekkerder uit zien vanaf tafelhoogte.

Dus, zet je koksmuts op, pak het lekkere koekjesrecept erbij en geniet! Met onze tips weten we zeker dat je een aantal prachtige foto’s kunt koken (snap je ‘m? 🙂 ). Natuurlijk zien we graag jouw eindresultaat op de foto. Wees niet verlegen maar deel jouw foto’s met ons via Instagram en Facebook en krijg spontaan trek van alle lekkere gerechten.

Tot de volgende keer!

Het albelli team

 

Reacties