Fotoboek zoekt familie

Gezocht! De families van 335 fotoboeken uit voormalig Nederlands-Indië. Met ‘Foto zoekt familie’ zijn het Tropenmuseum en de KIT bibliotheek op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fotoboeken. Er zijn al 2 boeken herenigd met familie. Goed nieuws dus. Nog 333 fotoboeken te gaan, en jij kan helpen!

Wat kan jij doen?
Jij kunt helpen met de zoektocht door de fotoboeken online te bekijken. Herken je mensen, plaatsen of dingen op de foto’s? Plaats dan trefwoorden of reacties bij de fotoboeken. Hoe meer mensen dit doen, hoe makkelijker het voor anderen is om een boek te vinden. Wil je zelf fotoboeken zoeken? Gebruik dan de zoekoptie op de website.

Naast de online fotoboeken, zijn er ook boeken live door te bladeren! albelli heeft er namelijk 100 kosteloos gedrukt voor het project. Je kunt ze in het kader van Fotoweek 2013 op 21 september bij het Tropenmuseum komen bekijken.

Als fotoboekliefhebber weet je hoeveel zo’n boek voor iemand kan betekenen. Laten we daarom met z’n allen ons steentje bijdragen! Hopelijk komen al deze herinneringen dan snel weer terug bij de juiste families.

Reacties