Sinds deze week bieden we verbeterd plexiglas aan! De kwaliteit is er stukken beter op geworden, maar we wilden checken of anderen dat ook vonden. En wie kan dat beter beoordelen dan een professionele fotograaf? We nodigden daarom fotografe Anna-Maria Magnusson uit voor een ‘voor-en-na-sessie’ waarin ze één van haar eigen foto’s beoordeelde.

Haar eindoordeel? “Ik zou hier als professional zeker mijn foto’s op laten afdrukken.” Lees hieronder hoe ze tot dit oordeel kwam.

Over de kleuren, scherpte en diepte
“De scherpte is verbeterd, echt complimenten! Je ziet nu heel goed de contrasten tussen de blauwtinten. Bijvoorbeeld hier, waar het donkerblauw overloopt in het lichtblauw, zie je nu veel duidelijker de overgang. En het witte licht van de ‘tunnel’ is veel warmer geworden. Ik vind deze versie van mijn foto absoluut mooier!”

"Het blauw is - hoewel het een koude kleur is -veel warmer geworden."

“Ook de kleurscherpte is nu veel hoger, dat wil zeggen dat de kleuren meer ‘verzadigd’ zijn. Als professioneel fotograaf geef ik de voorkeur aan dit meer ‘verzadigde’ beeld.”

Het nieuwe ophangsysteem
“Ah, dit is een hele goede! Wordt het aangeleverd met dit frame er al aan bevestigd? (wij knikken ja). Waaw! Voor dezelfde prijs? (wij knikken weer). Waaw! Dit zie ik ook echt als een pluspunt. Dit is absoluut een professioneel systeem. Je plexiglas blijft hiermee zeker weten stabiel en recht hangen. Ook handig als je een huishouden met veel wilde kids hebt (lacht).”

Het ophangsysteem bestaat nu uit een solide frame aan de achterkant

“En dit kun je dus ook makkelijk met 1 spijker in de muur hangen, dat is ook prettig, niet al die gaten. Heel flexibel. Als je creatief wilt doen, kun je je foto op elke manier die je wilt ophangen, iedere dag opnieuw :-)”

Afdrukkwaliteit die ook interessant is voor fotografen
Anna vraagt wat de kleurinstellingen zijn, sRGB of Adobe RGB? (aan dit laatste geven professionals de voorkeur, omdat hier de nuances in je foto beter te zien zijn).

Wij: “Onze nieuwe printer kiest de afdrukoptie die in jouw foto verwerkt zit. Dus is je foto in Adobe RGB ingesteld (wat professionals doen), dan printen we je foto ook in Adobe RGB af.” Hier wordt Anna-Maria erg enthousiast van, want dit is precies wat een professioneel fotograaf zoekt.

“Dat je foto ook in Adobe RGB afgedrukt wordt, is echt een pluspunt.”

De buigzaamheid en afwerking
“Ik zie dat de rand van het plexiglas veel zachter en transparanter is. Je kunt er nu echt doorheen kijken. De foto krijgt hiermee nog meer diepte. Ook lijkt het plexiglas minder buigzaam, en dat is mooi, dat komt de duurzaamheid ten goede. Ook de reflectie lijkt minder geworden.”

Eindoordeel
“Het is een veel beter product geworden, vind ik. Het ziet er nu meer uit wat je in galeries ziet hangen. It’s cool :-)”

Meer weten? Bekijk ons verbeterde plexiglas (in 12 formaten) of doe inspiratie op.

Wie is Anna-Maria Magnusson?
Anna-Maria Magnusson is een internationale journalist en fotograaf en werkt als freelancer in Amsterdam. In haar fotografie richt ze zich op portretten, landschappen en abstracte foto’s. Ze heeft voor Canon gewerkt.

 

Reacties