header-foto's-inscannen-albelli

Ook onze fotoscanner op 1 april uitgeprobeerd? Helaas, foto’s via je computerscherm inscannen gaat (nog) niet. 😉 Maar hieronder wat tips hoe je wél alle foto’s uit die schoenendoos digitaliseert! En dat is goedkoper en makkelijker dan je denkt.

Je foto of document digitaliseer je op twee manieren: 1. Met een scanner of (als je geen scanner hebt) 2. door er een foto van te maken. Dit geeft ook een heel goed resultaat. Lees hier hoe je een goede ‘foto van foto’ maakt.

Tips voor foto inscannen
De foto’s hieronder (van 15 x 10 cm) scanden we in met een heel normale scanner (op 300 dpi). Vervolgens hebben we ze in een Albelli fotoboek gezet. Het resultaat zie je in de foto bovenaan dit artikel.
Tips voor inscannen foto'sZo scanden we deze foto’s in:
1. Leg de foto zo recht mogelijk op de scanplaat. Zo hoef je achteraf niet je foto nog te roteren in Paint ofzo. Scan één foto per keer in.
2. Scan in op minimaal 300 dpi. Veel scanners gaan tot 600 dpi.
3. Kies bestandsformaat .jpg. En ga voor de maximale bestandsgrootte (min. 1 MB)
4. Onze foto hebben we achteraf met Paint nog even netjes uitgeknipt.
5. Het resultaat was een foto met resolutie 1500 x 1029 pixels (1,38 MB). Groot genoeg voor een fotoboek XL paginavullend!

Voor een paar tientjes koop je al een heel redelijke scanner. Het hoeft niet fancy te zijn voor een goed resultaat. Vraag bij de winkelier naar de mogelijkheden. Het is de moeite waard!

Ook leuk voor in je fotoboek:

  • Landkaarten (met de route van je reis erop getekend)
  • Oude brieven, dagboeken of rijmpjes uit je poezie-album
  • Reisdocumenten als vliegtickets, entreebewijzen, bonnetjes, geld etc
  • Je eigen geboortekaartje
  • Ansichtkaarten (die je kocht op vakantie)
  • Alles uit het gemeentearchief, trouwaktes (mooi voor een familiealbum)
  • Tekeningen van je kinderen (zo vergaan ze niet, leuk voor later!)
  • Of zelfs lintjes, veertjes, bierviltjes, of dat soort objecten. Gaat prima!

Zoals gezegd, een ‘foto van foto’ maken geeft ook een goed resultaat. Lees de tip & trick ‘Digitaliseren van oude foto’s en documenten’

Bekijk hier ons 1-aprilfilmpje over de Albelli fotoscanner

Het meisje op de foto hierboven was blij haar oude fotoalbum weer eens door te bladeren, en te zien hoe makkelijk dat scannen ging. Nu op naar een digitaal fotoboek dat oneindig vaak na te bestellen valt! Leuk cadeau voor mams op Moederdag 😉

 

Reacties