We ontvangen dagelijks leuke berichten van onze klanten over mogelijkheden, tips&tricks en ervaringen met onze software, die we via dit blog ook graag met jullie willen delen. Zo ontvingen we onderstaand bericht van Mario. Voor de verjaardag van zijn vader maakte hij een prachtig fotoboek met ingescande foto’s.

Ik heb via jullie software en bedrijf een digitaal fotoboek laten maken voor een verjaardag van mijn vader die 80 jaar wordt. Ik was eigenlijk zeer sceptis over hoe het eind resultaat zou zijn ? tenslotte zijn voor het boek merendeel analoge foto,s gebruikt. Mijn vader die bij leven in de fotografie heeft gezeten en nog op ouderwetse manier foto’s kan ontwikkelen in een donkere kamer staat soms versteld van de huidige techniek in de fotografie vandaag de dag.
Ik heb eens in het verleden een digitaal fotoalbum laten maken maar toen was het nog albumprinter met dat idee ging ik het album  wat ik toen matige kwalitet vond voor mijn vader maken. Maar ja,ik moest analoge foto,s inscannen en op een resolutie van minimaal 300 dpi voor goeie kwaliteit en eventueel hoger en soms zaten er zulke kleine formaat foto,s tussen dat ik daarvan vergroting heb laten maken en deze weer gescand.
Alles in photoshop uitgeknipt en veel foto,s moesten gerestaureerd worden vanwege een scheurtje of beschadigingen en verkleuringen.
Al met al een megaklus als je weet dat zo,n 150 analoge foto,s  in moest scannen en daar een beperkte tijd heb om het fotoboek te maken dus heb daar een week en twee weekende aan gewerkt tot in de late uurtjes
Toen het fotoboek op computer eindelijk klaar was liep ik nog rond met het idee hoe zal de kwaliteit van het boek en de foto,s zijn als het wordt afgedrukt? sommige foto,s als ik die ging vergroten op de pc werdt het nogal blokkerig, maar goed toch opgestuurd en betaald en was zeer benieuwd hoe het eindresultaat zou zijn?
Eindelijk was het boek via de post binnen en snel kijken hoe het resultaat zou zijn ?? met open mond en verbazing heb ik het fotoboek doorgebladerd en heleboel oohs en aahs zijn er gevallen mooie kwaliteit, mooie afwerking, mooi papier in één woord "geweldig" zelf als je een oud familie album hebt kan je dat weer nieuw leven inblazen met de techniek van vandaag.
Graag wil ik jullie dan ook bedanken ook namens mijn vader voor het mooie product wat jullie hebben geleverd.

Reacties