Het lijkt soms moeilijk om een galerij van foto’s te maken. Alleen al het nadenken over de indeling en het creatieve gedeelte kan ervoor zorgen dat je helemaal vastloopt met al je ideeën. Maar met albelli en een goede planning wordt het ontwerpen van een mooie galerij echter kinderspel.

  • Geweldige fotoproducten maken met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Je galerijruimte plannen

Uiteraard is een van de eerste dingen die je moet bedenken in welke kamer en aan welke muur je je galerie wilt maken. Daarnaast moet je nadenken over hoe de kamer bij het thema past dat je aan het plannen bent. De woonkamer, gangen en trappenhuizen zijn geschikte plekken om familiefoto’s in op te hangen en kunstzinnige of reisfoto’s passen heel goed in badkamers, overlopen en eetkamers. Als je meer wilt weten over welke kamers voor verschillende fotostijlen geschikt zijn, kun je hier terecht.

Overweeg verschillende formaten

Als je wat energie in je doe-het-zelfinterieur wilt steken, kun je overwegen om foto’s van verschillende formaten te gebruiken. Onze afdrukken en wanddecoratie zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en afwerkingen. Bekijk de mogelijkheden van albelli en ontdek dat het formaat van je foto’s geen eenheidsworst hoeft te zijn. Je kunt je foto’s tot een geheel maken door een centraal thema te kiezen of door je afbeeldingen in een horizontale of verticale lijn te plaatsen. Doe een stap terug en bepaal wat het best werkt voor de grootte en vorm van je muur.

Het geheim is symmetrie


Als je van een minimalistische en moderne look houdt, is het mooi als je je fotogalerie gelijkmatig uitlijnt en een symmetrisch thema aanhoudt. Door bij albelli foto’s van hetzelfde formaat te bestellen en ze daarna op een gelijkmatige manier te rangschikken, krijg je de symmetrische en modieuze uitstraling die je zoekt. Als dit je favoriete stijl is, moet je fotogalerie de grootte en vorm van je muur weerspiegelen. Als je muur dus lang en dun is, kies je voor portretfoto’s. Landschapsfoto’s passen beter bij een brede muur en als de kamer een beetje hoekig is, staan vierkante afdrukken heel mooi. En om het je gemakkelijk te maken, kun je voor al deze drie opties in verschillende formaten bij ons terecht.

Hoogte is belangrijk

Soms is het moeilijk om te bepalen waar je je galerie aan de muur moet laten beginnen en eindigen. Gelukkig heb je geen ingewikkelde wiskundige formules nodig om de foto’s aan je muur er geweldig uit te laten zien. Een handige richtlijn is om ervoor te zorgen dat je je foto’s niet lager hangt dan 145 cm vanaf de vloer gemeten. We hebben deze geweldige, diepgaande gids voor je samengesteld waarin je de regels voor het uitlijnen van je wanddecoratie vindt.

Combineer verschillende materialen en voorwerpen

Je kunt meer gebruiken voor je galerij dan alleen maar fotoafdrukken en wanddecoratie. Pak het wat creatiever aan met verschillende materialen en voorwerpen om je foto’s mee aan te vullen. Je kan er bijvoorbeeld een ingelijste tekst, tekeningen, voorwerpen die je tijdens je reizen hebt gevonden, beeldhouwwerken en 3D-kunst aan toevoegen om zo een unieke dimensie in je kamer te creëren. Je kan zelfs verschillende afwerkingen op je wanddecoratie uitproberen, van glanzend plexiglas tot het afdrukken van foto’s op canvas. Laat je creativiteit volledig de vrije loop.

Aan een draadje hangen

De makkelijkste en meest stijlvolle manier om een fotogalerie te maken, is zo simpel dat je er maar drie dingen voor nodig hebt: een touw, een paar klemmetjes en je foto’s. Zo eenvoudig is het! Knip gewoon je touwtje op de gewenste lengte en bevestig het aan de muur. Klem vervolgens je foto’s aan het touwtje om een rustieke, eenvoudige en leuke look te creëren. Gebruik retro afdrukken voor een vleugje oldschool. Bekijk hier ons aanbod aan fotoafdrukmogelijkheden.

Je thema overwegen

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken is natuurlijk het thema voor je galerij. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor iets heel eenvoudigs zoals familie en vrienden, een onvergetelijk huwelijk, of je vele reizen. Maar het hoeft natuurlijk niet zo specifiek te zijn, je kan ook kiezen voor een thema rond een bepaald seizoen of een bepaalde kleur. Of je kan ervoor kiezen om als thema alle foto’s die ooit door jou gemaakt zijn, te gebruiken.

Door deze eenvoudige tips te volgen, doe je inspiratie op en kun je je ruimte voorbereiden. Als je eenmaal je galerij gaat maken, zul je zien dat het echt een eitje is.

1 – Kies je favoriete foto’s
2 – Bestel je wanddecoratie en fotoafdrukken
3 – Maak een prachtige galerij aan je muur

We hopen dat deze ideeën je wat inspiratie en vertrouwen hebben gegeven om je eigen galerij aan de muur te maken. Het is echt niet zo ingewikkeld als je misschien in het begin had gedacht. Uiteraard willen we heel graag de galerij bewonderen die jij hebt gemaakt, dus deel hem met ons op Facebook en Instagram, we zijn reuzebenieuwd!

Creëer nu

Reacties