Ook altijd al willen weten hoe je zo’n foto met ‘2016’ in de lucht geschreven maakt? Dat is niet moeilijk. De 3 gave kunstwerken hieronder heeft onze collega Joline even tussendoor gemaakt. Dat betekent dat jij het dus ook kan 🙂

Benodigheden: een camera waar je zelf de sluitertijd en diafragma op kunt instellen (je vindt de instellingen hier onderaan)

Deze Happy New Year-foto maakte ze als volgt: zet je camera op een statief (of muurtje) en ga schrijven met zo’n grote ‘flikkerster’ die je rond kerst kunt kopen. Joline heeft het een keer of 20 opnieuw gedaan (want je moet goed onthouden waar je een woord begint en waar eindigt), maar dit kan het resultaat zijn!

Schrijf met een flikkerster of laserpen ‘Happy New Year’ in de lucht terwijl je camera met een lange sluitertijd (20sec) op een muurtje of statief staat. Voor het schrijven van ‘2016’ gebruik je het beste 4 verschillende mensen voor het beste resultaat.

Deze 2 kunstzinnge foto’s maakte ze met een zaklampje aan een touwtje. Slinger de zaklamp rond terwijl je zelf een rondje draait (gelukkig is het donker…;-)). Zet ook hier je camera op een statief of muurtje.

Draai een zaklampje aan een koordje rond en draai zelf rondjes.

Je zou bijna niet meer zeggen dat dit een echte foto is, maar dit is gewoon met een zaklamp gemaakt!

Dit zijn de camera-instellingen die Joline voor deze 3 foto’s gebruikte:
• Modus: M (dat is Manueel dus)
• Sluitertijd: 20 seconden
• Diafragma: F5.3
• ISO: 200
• en belangrijk: zet de flits uit.

Dus mocht je even geen vuurwerk op de foto willen zetten, dan heb je hier een mooi alternatief. Fijne jaarwisseling vast en vergeet niet je nieuwjaarsuitnodigingen te bestellen!
 

 

Reacties