Verbeterd fotoboekprogramma versie 7.4

Op veler verzoek is het dan eindelijk mogelijk: tekst roteren in je fotoboek! Dat is één van de 10 verbeteringen in de nieuwste versie (7.4) van ons fotoboekprogramma. Bekijk hieronder wat er veranderd is!

1. Tekst roteren
Roteer nu je tekst zoals je dat ook met je foto’s doet: gebruik het groene bolletje bovenaan je tekstvlak voor vrij roteren of roteer op de graad nauwkeurig via de optie ‘Vrij roteren’ (die vind je onder ‘Opmaken’).

Tekst roteren

Nieuw! Roteer je tekst net zoals je foto's

2. Je standaardtekst blijft nu je standaardtekst
Voorheen verdween je ingestelde standaardtekst zodra je het programma afsloot. Nu blijven de instellingen bewaard en kun je dus gerust het programma afsluiten en weer opstarten. Klik  ‘Als standaard instellen’ wanneer je tekst typt in het tekstvlak. Je tekstinstellingen (kleur, grootte en type) worden dan bewaard en toegepast wanneer je nieuwe tekst schrijft in je fotoboek.

Tekst als standaard instellen

Je standaardtekst blijft altijd ingesteld

Extra handig: de grootte van de tekst kun je vanaf nu aanpassen door een grootte in te typen (bijv. 50), i.p.v. alleen het ‘drop down’ menuutje te gebruiken.

3. Opmaakextra’s als favorieten opslaan
Vanaf nu kun je je meest favoriete opmaakextra’s opslaan! Ga bijvoorbeeld naar ‘Invoegen > Kader’, selecteer een kader en klik op het sterretje. Dan wordt er automatisch een map ‘Favorieten’ aangemaakt waar je dit kader kunt vinden en toepassen.

Favoriete opmaakextra's opslaan

Klik op de ster om je favoriete achtergrond op te slaan

Favoriete opmaakextra's openen

Daarna vind je 'm onder de map 'Favorieten'

4. Bij roteren behoudt je foto zijn formaat
Als je een foto roteert, dan behoudt hij nu zijn werkelijke grootte. In de vorige versie werd je foto na roteren kleiner. Dit werkt uiteraard veel handiger!

Foto roteren

Roteer je foto's zonder dat het formaat wijzigt

5. Nieuwe knop voor bestaande functie! ‘Uitlijnen op raster’
In vorige versies werden je foto’s bij verschuiven automatisch naar een ‘magnetisch raster’ getrokken. Hierdoor lijnden ze mooi uit. Dit kon alleen voor sommige mensen vervelend zijn, omdat ze nou juist die foto op een bepaald plekje wilden hebben en dat niet kon omdat de foto ‘wegschoot’. Het gaat hier om een minimale verschuiving, maar toch vervelend voor de echte ‘freubelaars’. Nu kun je dit raster makkelijk uitzetten met behulp van de knop (zie plaatje hieronder). Let wel op, als je de functie uitzet en later voor hetzelfde boek weer aan, kunnen foto’s alsnog verschuiven.

Uitlijnen op raster

Nieuwe knop voor 'Uitlijnen op raster'

6. Automatisch vullen is verbeterd
De lay-outs die automatisch gegenereerd worden bij de optie ‘Automatisch vullen’ zijn nu nog leuker. Er wordt veel meer gebruik gemaakt van de ruimte en mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld de speelse stijl nu nog speelser door het overlappen van de foto’s (zie plaatje).

automatisch vullen verbeterd

De optie 'Automatisch vullen' heeft nu nog leukere lay-outs

7. De tab ‘Selectie’ niet meer in fotonavigatie
Jullie vertelden ons dat de tab ‘Selectie’ soms wat verwarrend werkte. Die hebben we dus weggehaald. Waarom eigenlijk ook meer knoppen erin dan nodig is? Je kunt natuurlijk nog wel zien welke foto je al gebruikt hebt door het groene vinkje onder je foto.

Tab selectie weg

De tab 'Selectie' is verwijderd

8. Optie ‘Pagina-indeling opslaan’ is gewijzigd
Als je in de oude versie een pagina-indeling opsloeg, dan onthield het programma ook de kaders en andere opmaakextra’s. Dat is veranderd. Alleen de INDELING van je pagina wordt nu opgeslagen, niet meer de opmaak. De optie vind je onder de knop ‘Pagina’ en dan ‘Huidige indeling opslaan’.

Pagina indeling opslaan voor

In de vorige versie werden ook kaders en opmaak opgeslagen

Pagina indeling opslaan na

Nu wordt alleen de INDELING nog opgeslagen

Indelingen die je hebt opgeslagen in de oudere versie van het programma, kun je gewoon terugvinden onder ‘Pagina > Indelingen > Mijn indelingen’. Let op: Deze oude indelingen zie je in het voorbeeld nog wel met kaders en dergelijke. Maar wanneer je ze toepast, komen ze altijd zonder opmaakextra’s in je boek te staan.

9. De knop ‘pagina spiegelen’ heeft een nieuwe naam
De knop die voorheen ‘pagina spiegelen’ heette is veranderd in ‘indeling spiegelen’ en staat op een andere plek (zie plaatje hieronder). De functionaliteit is verder niet veranderd, alleen de naam.

Indeling spiegelen

'Pagina's spiegelen' is veranderd in 'indeling spiegelen'

10. Handige tips & tricks achter de vraagtekentjes
Waren de vraagtekentjes in de rechterbovenhoek van het fotoboekprogramma je wel eens opgevallen? Ze zijn superhandig! Je kunt er elk moment op klikken als je hulp nodig hebt. De tips & tricks waar deze vraagtekentjes naar linken hebben we verbeterd. Hopelijk ben je daardoor nog sneller geholpen.

Vraagtekens fotoboekprogramma

Achter de vraagtekens vind je handige tips & tricks

We hopen dat jullie blij zijn met deze verbeteringen. Je kunt opmerkingen hieronder kwijt. Veel plezier met het maken van je fotoboek. Niet duizelig worden hè? Van al die roterende teksten 😉

Reacties