Dit stijlvolle modefotoboek kwamen we tegen op Twitter. Altijd weer leuk om te zien dat ook professionals hun boeken bij albelli drukken. Dit boek had zo in de winkel kunnen liggen! Alexey Silichev is professioneel fotograaf en woont in Maastricht. Gelijk teruggetwitterd: ‘Wil je meedoen en wat is het verhaal achter dit boek?’ Dit is wat Alexey erover vertelt.

IDLE
“In eerste instantie maakte ik dit boek puur voor mezelf. Ik wilde onderzoeken wat er precies mogelijk is met het zelf maken van een fotoboek. Ik was ook benieuwd naar de kwaliteit ervan. Ben toen wat van mijn eigen werk bij elkaar gaan verzamelen. Het resultaat hiervan kreeg de serienaam IDLE (‘onaangetast, ongebruikt’), wat ook de naam van dit fotoboek is.”

Niet zo krachtig, toch een sterk geheel
“Echter, bij het uitzoeken van de (voornamelijk mode-)foto’s realiseerde ik me dat dit werk niet zo krachtig was als wat het geweest had kunnen zijn. Dat komt vooral denk ik omdat fotoshoots vaak hectisch en stressvol zijn. Maar grappig genoeg leverde juist de combinatie van beelden van die verschillende shoots een sterk geheel op. Ik besloot toen het boek maar
gewoon af te laten drukken!”

Positief verrast
“Ik heb dit fotoboek gemaakt op mijn MacBook Pro, met de desktopversie van het Mac fotoboekprogramma. Het werkte snel en was makkelijk in het gebruik. Vandaag ontving ik het boek in huis en ik ben positief verrast door de kwaliteit. De kleuren zijn scherp en helder. Vind het ook erg positief dat het op FSC-papier gedrukt is. Dit toont aan dat albelli verantwoordelijkheidsgevoel heeft.

Kortom ik ben erg tevreden met het product. Van ontwerp tot verzending liep alles gesmeerd!”

Alexey, dank je wel voor het delen van je fotoboek. We kijken uit naar je volgende werk op Twitter.

Bekijk meer ‘Fotoboeken van…’

Reacties