Fotoboek van Brenda New Zealand 2011

‘Wow wat een gaaf fotoboek, daar moeten we wat mee doen!’ Dat was de reactie van velen hier bij albelli toen het boek van Brenda voorbij kwam. Brenda deelde de online versie van haar fotoboek op onze Facebook pagina. En dat is maar goed ook, want we hadden dit prachtige fotoboek niet willen missen! 🙂

Beste Brenda, wat was de reden van dit fotoboek?
De reden dat ik naar NZ ging in februari 2011 was omdat ik heel graag mijn stage in het buitenland wilde doen. Toen ben ik terecht gekomen bij de Auckland University of Technology om mee te werken aan een onderzoek. Een publicatie hiervan is hopelijk onderweg.

De foto’s zijn van hoge kwaliteit! Welke camera heb je gebruikt?
De camera die ik gebruikte was de Nikon D40 met UV- en Polarisatiefilter. Ik heb de foto’s verder niet bewerkt (behalve dan een enkele keer de kleurfoto omgezet in zwart-wit). Ik vind het leuker de werkelijkheid zo mooi mogelijk in mijn camera te vangen dan de foto achteraf te bewerken tot een illusie.

Heb je alle foto’s zelf gemaakt?
De foto’s van de omgeving heb ik zelf gemaakt (m.u.v. het gebouw van de Universiteit). De foto’s van de sociale momenten zijn gemaakt door de leuke mensen die ik daar heb ontmoet.

Je gebruikt heel vaak het retro-effect. Een favorietje? 🙂
Ik zat een beetje te snuffelen op jullie inspiratie pagina’s en zag toen het leuke polaroid-effect. Dat sprak me heel erg aan, ook omdat je er je eigen tekst in kan zetten! Ik vind het altijd wel fijn wat tekst toe te voegen, maar een heel verhaal zie ik nooit zo zitten. Dan schrijf ik liever een boek.

Layout polaroids fotoboek Brenda

Het polaroid effect in het fotoboek van Brenda

Heb je nog andere fotoboeken gemaakt?
Ik heb al eerder een boek gemaakt van uitjes in mijn studententijd. Maar dat was met meer tekst en foto’s in een wat meer ‘hokjes-achtige’ weergave. De mooie foto’s van NZ gaven me de motivatie om een wat creatiever fotoboek te maken.

Even nieuwsgierig: nog leuke toekomstplannen?
Ik wil heel graag weer op reis. Tijdens de stageperiode in NZ kreeg ik veel vrije tijd om het land te zien. Dit zorgde er echt voor dat er een ware reislust in me opwaaide. Geld groeit niemand op de rug, dus ik ben nu braaf 36 uur per week aan het werk in Rotterdam. Maar een nieuw avontuur  zie ik zeker zitten! Ik denk aan Amerika of misschien weer Australië om nog meer van het land te zien.

Wil je ook zo’n mooi fotoboek maken als Brenda? Bekijk dan onze tips & tricks en voorbeeldboeken.

 

 

Reacties