De haio's vna Kees

Huisarts Kees ging met pensioen. Speciaal voor hem, als afscheidscadeau, werd dit fotoboek gemaakt. 22 interviews met de huisartsen (haio’s) die Kees tijdens zijn carrière opleidde. Prachtige portretfoto’s. Ieder vertelt. En op de laatste pagina wat krabbels. Precies zoals je die van een huisarts verwacht: onleesbaar.

Josien en Rieta, de twee fotografen achter het HetCollectiefGaat.nu maakten de foto’s,  hielden de interviews en maakten dit fotoboek.

Beste Josien, zwart-witfoto’s, prachtig! Bewuste keuze?
Kees houdt erg van analoge zwart-witfotografie. Zo stond voor ons dus vast dat er van iedereen een zwart-wit foto moest komen. We hadden eerst als idee om ieder interview te beginnen met een mooie zwart-witfoto en het af te sluiten met een collage van kleurenfoto’s. Bij het maken van het fotoboek bleek dit toch wat rommelig. Dit idee hebben we toen aangepast.

Wat was de gedachte achter de interviews?
De grondgedachte was dat er– ondanks dat iedereen dezelfde opleider had- veel veranderd moet zijn door de jaren heen. En tegelijkertijd veel hetzelfde moet zijn gebleven. Wij waren hierbij geïnspireerd door de roman ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Jannetje Koelemeijer.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie bij albelli terecht kwamen
albelli
hebben wij gevonden op internet. We hebben onderzocht wat de beste optie was om binnen budget een boek te maken waarbij én de foto’s én de tekst er goed uitzien. Uit diverse reviews bleek dat albelli voor ons het meest geschikt was. Het programma van albelli is zeer toegankelijk en wij zijn zeer blij met het resultaat.”

Bekijk meer fotoboeken van klanten

 

 

Reacties