fotoboek van Ferry van der Vliet

Een voorliefde voor de ‘stad van de liefde’. En dat zie je. Hoe Ferry van der Vliet zijn Parijs weergeeft is wel erg speciaal. Foto’s van een wijnglas, een oude trap, gezichten van inwoners, mooie gebouwen en uitzichten over de stad. Van detailfoto’s tot vergezichten, dit prachtige zwart-witboek blijft boeien.

Beste Ferry, waarom heb je dit fotoboek gemaakt?
Om uiting te geven aan mijn voorliefde voor Parijs. Het is altijd al mijn wens geweest er een boek over te schrijven. Een boek over het Parijs van nu, vol met mijn juweeltjes en ontdekkingen. Mijn verhalen heb ik aangevuld met eigen foto’s en ik hoop dat ik hiervoor nog een keer een uitgever vind. 

Het fotoboek is zwart-wit, heb je daar een speciale reden voor?
Kleur leidt af, zwart-wit boeit. Loop mijn boek maar eens door. Je merkt niet eens dat de foto’s in verschillende seizoenen zijn genomen.

Jij als fotograaf, waarom heb je voor albelli gekozen?
Ik heb verschillende fotoboekprogramma’s uitgeprobeerd. Uiteindelijk heb ik voor jullie gekozen omdat jullie de beste prijs- kwaliteitverhouding bieden. Jullie stoppen veel energie in het luisteren naar wensen van de klant en vertalen die weer in het fotoboek. Dit is denk ik mijn 15e fotoboek gemaakt met het albelli fotoprogramma. Mijn laatste fotoboek, ook over Parijs, heet Parijs Verticaal

Je hebt ook een blog over Parijs, hoe is je liefde voor deze stad ontstaan?
Sinds 1968 bezoek ik Parijs gemiddeld driemaal per jaar en elke keer als ik er ben ontdek ik weer nieuwe dingen. Dat mooie straatje, die verborgen passage, die prachtige wandeling of fietstocht, dat ene restaurant, de vergeten spoorlijn. Het is het onbekende Parijs wat mij steeds verbaast en boeit. Ik noem ze mijn juweeltjes en die wil ik delen met de lezers van mijn weblog.

Bekijk Ferry’s blog over Parijs

Heb je nog een leuke tip voor andere fotoboekmakers?
Mijn belangrijkste tip: ga naar een lectuurwinkel en koop een glossy die je aanspreekt, bijvoorbeeld de ‘Linda’, of de ‘Jan’. Haal daar voorbeelden uit voor het maken van een schitterend fotoboek. Je hebt wat vaardigheden nodig, maar oefening baart kunst. Mijn belangrijkste ervaring is dat ik nog niets ontdekt heb dat onmogelijk is met het albelli programma.

Wat wordt je volgende fotoboek? Ook een boek over Parijs? 🙂
Klopt! Wederom een boek over Parijs met uitsluitend foto’s over de Parijs metro, genaamd ‘METROPOLITAIN’.

Inmiddels hebben we het boek van Ferry ontvangen, bekijk ‘Metropolitain’ hier. Je kunt zelf ook zo’n prachtig fotoboek maken. Bekijk onze mooie voorbeelden en tips & tricks om ideeën op te doen.

Reacties