Hoe selecteer je foto's voor je fotoboek?

“Een fotoselectieblok is eigenlijk hetzelfde als een schrijversblok,
alleen dan met foto’s in plaats van woorden.”

– F. Deckers, onze eigen ‘fotoboekspecialist’

Je bent al een tijdje terug van vakantie en wil enthousiast aan de gang met je fotoboek. Je start je computer en opent de map met vakantiefoto’s. Ondanks dat je ze al 20 keer gezien hebt, schrik je nog van de hoeveelheid. Ze zijn allemaal zó leuk, hoe ga je ze in hemelsnaam selecteren?

Fotoselectie ronde 1:
Begin met te bedenken hoe je jouw vakantieverhaal wil vertellen. Wil je dat bijvoorbeeld chronologisch per dag doen? Kies dan de beste foto’s per dag. Wil je een samenvatting maken? Kies dan de hoogtepunten van je vakantie en selecteer de mooiste foto’s.

Fotoselectie – ronde 2
Na een al moeilijke eerste ronde, heb je waarschijnlijk nog teveel foto’s over. Maak je niet te druk, er is nog een ronde. Selecteer nu de foto’s die de mooiste herinneringen naar boven brengen en het meest bij jou losmaken.

Bekijk bijvoorbeeld de foto’s hieronder. Ze hebben de 2 rondes gehaald vanwege het verhaal achter elke foto en de vrolijke, zomerse kleuren.

Je selectie foto's

Hieronder zie je hoe de foto’s prachtig bij elkaar komen in een fotoboekspread. De linkerpagina gaat over een stranddag en de rechterpagina over het zwembad. Door foto’s op basis van thema of kleur bij elkaar te plaatsen krijg je een erg mooi geheel.

Hoe selecteer je foto's voor je fotoboek?

Nu kun je aan de slag! Heb je nog inspiratie nodig voor het opmaken van je boek? Bekijk dan onze mooiste voorbeeldboeken en fotoboekpagina’s.

 

 

Reacties