Dit is Marga Schutter. Sinds kort ook klant van albelli! We ontmoetten elkaar op de albelli vriendendag in Den Haag. Marga was gekomen met haar twee eerste fotoboeken en vertelde daar heel enthousiast over. Een mooi moment voor een kort interview!

Waar gaan deze fotoboeken over?
Dit zijn mijn eerste twee fotoboeken. Ze gaan over de fietsvakantie van mijn man naar Italië. Ik heb een verslag van zijn reis gemaakt. Ook de mails die hij stuurde heb ik in het fotoboek gezet. Zo kreeg ik een mooi verhaal van dag tot dag. Ik heb zelf ook een deel van de tocht meegefietst! Het was een bijzondere vakantie.

Wat wordt je volgende fotoboek?
Ja, dat gaat mijn jaarboek worden. Van 2010. Dan kan ik eindelijk de mappen op mijn pc opschonen! Dat jaarboek staat grotendeels in het teken van de kinderen en de kleinkinderen. Mijn bedoeling is om die 48 geplakte fotoalbums een keer de deur uit te doen. Die ga ik inscannen en er nieuwe, mooie fotoboeken van maken. Kostbare foto’s die later leuk en belangrijk zijn voor mijn kinderen, die bewaar ik. De rest, zoals hoe ik ooit in mijn tentje in Frankrijk logeerde, niet. Die zijn niet interessant.

Wat vind je het leukst aan het fotoboek maken?
Ik heb dat altijd graag gedaan, fotoboeken maken en verhaaltjes erbij schrijven. Ik heb 12 jaar lang getekend en geschilderd. Gewoon leuke dingen verzinnen en fantasie gebruiken.

Waarom albelli?
Ik volgde een cursus Photoshop en fotografie aan de Volksuniversteit. De docent kwam toen met de albelli workshop. Ik dacht: waarom niet? Ik wist dat mijn man ging fietsen, dus er komt een boek aan! De workshop heb ik gedaan en vond het erg leuk. Vond het programma heel gebruiksvriendelijk. En vooral de klantenservice! Je hebt een directe lijn. Ik vraag me af of andere aanbieders dat ook hebben, ik denk het niet. Want je bent aan het begin van de avond met een boek bezig. Als je dan vastzit, dan wil je niet 4 dagen wachten tot je een keer iemand kunt spreken.

Het tips & tricks-boek van Marga
Wat we bij albelli vooral leuk en verrassend vonden, was dat Marga zelf een tips & tricks-fotoboek had gemaakt! Een boek vol met de effecten die je kunt toepassen met het fotoboekprogramma. Dat bewijst ons dat er altijd wel een reden te vinden is voor een fotoboek! Dit zijn twee pagina’s uit haar werkboek. Origineel idee en bedankt voor het interview Marga!

werkboek-marga1 werkboek-marga2

Heb jij ook een mooi fotoboek en wil je dat delen? We zijn razend benieuwd. Mail ons en wie weet interviewen wij jou! blog@albelli.nl

Reacties