hoe-maak-je-een-jaarboek

Het maken van een jaarboek vol met je favoriete momenten van het afgelopen jaar is een leuke manier om je mooiste herinneringen te bundelen. Weet je niet hoe je moet beginnen? Bekijk dan onze uitgebreide tips voor het maken van je eigen jaarboek.

Van de omslag tot de volgorde, we geven je handige tips voor het maken van een mooi aandenken aan 2017.

We hebben een mooi jaar gehad bij albelli en hebben daarom ons eigen jaarboek samengesteld ter herinnering. Blader er gerust door en doe inspiratie op voor je eigen boek.

Kies een omslag

De omslag van je jaarboek is het eerst dat je ziet, dus kies je mooiste foto van het jaar uit en presenteer deze vol trots op de voorkant!

Dit kan een foto met je familie en vrienden zijn, of een schitterend landschap dat je in 2017 hebt bezocht.

hoe-maak-je-een-jaarboek-omslag

Wij zijn extra creatief geweest door een 2017 fotosjabloon toe te voegen aan de omslag, maar je kunt ook kiezen voor een eenvoudiger, linnen omslag met het jaar erop geprint.

Kies de volgorde

Het ordenen van foto’s van een heel jaar kan lastig zijn. Wij raden aan ze te ordenen op datum en om ze in een chronologische volgorde in het boek te plaatsen.

Je kunt ook kiezen voor een kleuren thema. Met deze creatieve optie plaats je foto’s met dezelfde tinten bij elkaar. Alle blauwe foto’s, alle rode foto’s, enz.

Of je kunt de foto’s ook per persoon plaatsen. Alle foto’s van je moeder, alle foto’s van je vader en alle foto’s van oma bij elkaar. Bekijk onze ultieme handleiding voor het ordenen van foto’s voor meer ideeën.

hoe-maak-je-een-jaarboek-volgorde

Maak gebruik van de extra opties

In 2017 hebben we 593 nieuwe ontwerpopties, inclusief clipart, achtergronden en randen uitgebracht. Laat je fotoboek extra opvallen met deze nieuwe opties!

hoe-maak-je-een-jaarboek-extra's

Voeg herinneringen toe

Je jaarboek hoeft niet alleen uit foto’s te bestaan. Heb je nog een plattegrond van het land waar je op vakantie bent geweest of kaartjes van een festival liggen? Scan ze en voeg ze toe aan je boek. Bekijk onze tips voor het scannen van foto’s voor meer ideeën.

hoe-maak-je-een-jaarboek-herinneringen

Wij hebben een paar prijzen die we het afgelopen jaar hebben gewonnen toegevoegd.

Maak een samenvatting van de maanden

Vind je het leuk om tekst te gebruiken om je foto’s uit te leggen? Dan kun je ook een kleine samenvatting van elke maand toevoegen. Schrijf een kort stukje over wat je hebt gedaan en benoem de hoogtepunten.

hoe-maak-je-een-jaarboek-samenvatting

Inspireer

Wees je eigen inspiratiebron en voeg inspirerende citaten toe aan je jaarboek.

hoe-maak-je-een-jaarboek-citaten

Wij hebben dit op een aantal pagina’s gedaan, maar je kunt dit ook het thema van je jaarboek maken.

Laat je foto’s een verhaal vertellen

Gebruik onze verschillende indelingen om een verhaal te vertellen met je foto’s. We hebben drie overeenkomende foto’s naast elkaar geplaatst, zodat je kunt zien wat er gebeurt. Je kunt een collage op een pagina maken, voor hetzelfde effect.

hoe-maak-je-een-jaarboek-verhaal

Rond het geheel af

Een leuke manier om je jaarboek af te ronden en terug te kijken op 2017 is het toevoegen van een aantal samenvattende cijfers en feitjes op de laatste pagina. Dit kan het aantal bezochte landen of plaatsen zijn, nieuwe vrienden die je hebt leren kennen, of iets anders dat je met een glimlach doet denken aan 2017.

hoe-maak-je-een-jaarboek-afronden

Dit zijn onze tips voor het herinneren van jouw jaar met een jaarboek, maar het is allemaal heel persoonlijk. Je eigen ideeën maken je fotoboek natuurlijk nog unieker. Laat je creativiteit de vrije loop!

maak een jaarboek

Deel foto’s van je fotoboeken door #mijnalbelli te gebruiken of deel deze blog op social media met je vrienden en familie om ze aan te moedigen om zelf ook een jaarboek te maken. Klik hiervoor op de onderstaande icoontjes.

Reacties