Gonneke

albelli viert haar 1.500.000 klanten! Iedereen heeft een eigen verhaal. Wij zijn ontzettend trots dat wij deze mooie verhalen mogen vastleggen voor al onze klanten. En we vinden het fantastisch om te zien hoe jullie iets uniek en bijzonders maken van onze fotoproducten. Jullie zijn onze grote inspiratiebron. In deze blogreeks laten we je vier verhalen zien van onze klanten. Maak in deze blog kennis met Gonneke, Simon en Berend. Maar vergeet ook niet de verhalen te lezen van Wieneke, labradoodle Bram en Jörgen & Helene.

Ontmoet Gonneke, Simon en Berend

Gonneke, Simon & Berend wonen in een gezellig dorpje aan de rand van een bos. Gonneke is altijd in de weer met onze fotoproducten. Ze heeft al heel veel fotoboeken gemaakt en een prachtige wanddecoratie van haar huwelijk hangt aan de muur. Maak kennis met deze jonge familie:

Wie ben je en kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Gonneke, getrouwd met Simon en ik ben sinds 1,5 jaar moeder van Berend. Overdag ben ik thuis om voor Berend te zorgen. Ik hou van koken en verdiep me veel in voeding en gezondheid. Daarnaast doe ik aan yoga en tennis.

Waar haal je energie uit?

Uit sporten (tennis als inspanning en yoga als ontspanning), wandelen in het bos of gewoon lekker in de tuin werken.

Kun je ons iets meer vertellen over je fotoproducten?

Sinds de komst van smartphones merk je dat je ongemerkt heel erg veel foto’s maakt. Zonde om deze op je pc te zetten en er verder niks meer mee te doen! En dus maak ik sinds een paar jaar een ‘jaarboek’ met daarin alle momenten en foto’s die ik over een heel jaar verzameld heb. Van de bijzondere momenten maak ik daarnaast een apart boek. Dat zijn bijvoorbeeld de voorbereidingen op onze bruiloft, onze huwelijksreis naar Kenia, de zwangerschap en geboorte van ons eerste zoontje en zijn eerste levensjaar. Vooral die laatste is een heel naslagwerk geworden. Vanaf zijn geboorte heb ik een dagboek bijgehouden en heb ik elke dag een foto gemaakt. Na een paar maanden ben ik dit gaan digitaliseren en heb ik dit samengevoegd met de foto’s. Op elke pagina staat een week uit zijn leven beschreven. Ik heb er groeidiagrammen in staan en ook de ontwikkeling van zijn ‘sprongetjes’. Het is niet alleen leuk voor hém te lezen als hij groot is maar ook voor ons is het leuk om terug te lezen hoe die eerste weken waren, wanneer hij zijn eerste tandjes kreeg en wanneer hij zijn eerste stapjes zette.

Wat heeft je geïnspireerd om albelli producten te maken?

Voor wat betreft het fotoboek van mijn zoontje is mijn inspiratie mijn eigen geboorteboek geweest. Mijn moeder heeft dit nauwkeurig bijgehouden ruim 30 jaar geleden, met foto’s én tekst. Ik heb hier in mijn leven zo vaak in gekeken en vond het zo leuk dat ik zoiets ook voor mijn zoontje wilde.

Hoeveel tijd nam het in beslag?

Heel…veel…tijd… haha 😉. Elke week zeker een uurtje om foto’s te selecteren, de tekst te schrijven en alles in te delen. Plus het inhalen van de eerste weken en het finetunen op het eind. Al met al zit er heel wat tijd in dit boek.

Houd je ervan om foto’s in je huis te presenteren?

We hebben een mooie trouwfoto op groot formaat in onze woonkamer hangen en van ons gezin selecteer ik elke maand de leukste foto’s die ik in een fotolijstje doe. De fotoalbums hebben een prominente plek in ons interieur.

Waar haal je je inspiratie vandaan voor het maken van de foto’s en wat zijn je favoriete ontwerpen om te fotograferen?

Ik leg graag bijzondere momenten vast om ze later goed te kunnen herinneren. Natuur (bomen, bos, planten, bloemen) en mijn zoontje zijn toch wel echt mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen.

Ben je van plan om meer fotoproducten te gaan maken?

Jazeker, sowieso elk jaar een jaarboek, een fotoboek voor mijn zoontje en boeken van mijn vakantiebestemmingen.

Heb je nog tips voor anderen?

Schrijf mooie momenten ergens op zodat je ze later kunt gebruiken in je album. Stel niet uit maar doe elke week of maand een beetje. Dan voelt het ook minder als een groot karwei.

Wat is een heel speciaal moment dat je vastgelegd hebt?

Alle momenten zijn bijzonder met je eerste kindje. Maar het begint allemaal met een bevalling die de nodige emoties met zich meebrengt. Ondanks dat ik deze niet zelf heb vastgelegd is dit wel het meest bijzondere moment uit het boek, het begin van een nieuw leven.

Wat gebeurde er toen je je fotoproduct ontving?

Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Alle bijzondere momenten staan erin gefotografeerd én beschreven.

Wat is jouw verhaal?

Als jij een fotoproduct hebt gemaakt met een van onze fotoprogramma’s, laat het ons dan weten! Deel jouw verhaal en/ of product met ons op onze galerij, op Facebook, Twitter of Instagram, met de hashtag #mijnalbelli.

Shop de producten uit deze blog

Reacties