Elk jaar weer opnieuw stel je jezelf de vraag: wat te doen op Koningsdag? En hoe leg je eigenlijk zo’n gezellige dag vast? Met deze blog is dat verleden tijd, want albelli geeft je alle leuke tips om 27 april Koningsdag helemaal goed én fotogeniek door te komen!

Activiteiten Koningsdag

Met Koningsdag kun je heel veel verschillende dingen doen. Hieronder sommen we een aantal van de allerleukste activiteiten op, zodat jij het maximale uit deze dag kunt halen én natuurlijk overal de perfecte foto’s van kunt maken.

Koningsnacht

Koningsdag begint in de meeste steden al in de avond van 26 april. Tijdens Koningsnacht worden er veel festivals georganiseerd om de verjaardag van de Koning in te luiden. Een festival dat speciaal voor Koningsnacht georganiseerd wordt is het ‘Oranjekoorts Koningsnacht Festival’ in Delft. Voor meer informatie over de activiteiten op Koningsnacht kun je op deze website kijken. Deze feesten zijn natuurlijk het moment om de perfecte selfie te schieten van jou en je vrienden. Wil je weten hoe je de perfecte selfie maakt? Kijk dan hier.

Spot de Koninklijke familie

Dit jaar komt de Koninklijke familie naar het Brabantse Tilburg. De gemeente Tilburg verandert tijdens Koningsnacht en Koningsdag de stad in één groot festivalterrein waar artiesten komen optreden als Guus Meeuwis en Kenny B. Dus wanneer je niet te druk bent met het bezichtigen van de Koninklijke familie, kun je je hier ook zeker met andere activiteiten vermaken.

Tip!
Natuurlijk is het erg leuk om de Koninklijke familie vast te leggen. Dit kan lastiger zijn dan je denkt, omdat zij constantop pad zijn. Toch kun je hierdoor hele interessante foto’s maken waarbij de achtergrond beweegt en het object op de voorgrond (de Koninklijke familie) helder in beeld is. Weten hoe? Lees deze blog.

Vrijmarkt

Traditiegetrouw worden er overal in het land vrijmarkten of rommelmarkten georganiseerd. Bijna elke stad in Nederland verandert hierdoor in een ware handelsstad. Dit is de ideale gelegenheid om leuke tweedehandsspullen aan te schaffen en ook het perfecte excuus om jouw kinderen éindelijk dat stuk speelgoed met die gekke geluidjes te laten verkopen. In ruil voor een leuk zakcentje natuurlijk. Het moment dat je die spullen vol herinneringen weg doet is een mooi moment om deze herinneringen nog snel vast te leggen. Vergeet dus vooral niet veel foto’s te maken!

Tip! Maak een voor en na foto van jullie plekje. Super leuk als herinnering aan deze dag en natuurlijk ook reuze handig om het eindresultaat te zien.

Tip! Je kinderen op de foto zetten kan knap lastig zijn. Probeer je kinderen te fotograferen zonder dat ze het door hebben.

Amsterdam

Ondanks dat de Koninklijke familie dit jaar Tilburg bezoekt tijdens Koningsdag, is er in Amsterdam altijd veel te doen op deze dag. De straten, kanalen en parken zitten dan ook helemaal vol met oranje geklede mensen. Dit zorgt voor een gezellige en authentieke sfeer, waar ook veel internationale mensen op af komen. Op deze website kun je de activiteiten die georganiseerd worden in Amsterdam checken. Hier staan ook speciale tips op voor familie-activiteiten, zoals spellen en kermissen.

Tip! Maak een overzichtsfoto van al het feestgedruis zodat je herinnering eraan nog levendiger wordt.

Vergeet vooral niet alle mooie en vooral oranje momenten vast te leggen, zodat je daarna deze herinneringen tastbaar kunt maken in een persoonlijk fotoboek (bijvoorbeeld je jaarboek) of op fotoafdrukken. Of gebruik deze foto in je kalender voor volgend jaar bij de maand april.

PS. Sinds 2014 is de datum van Koningsdag verplaatst naar 27 april in plaats van 30 april. Elk jaar weer bezoeken veel buitenlanders Nederland voor Koningsdag, echter doen de meesten dit nog steeds dit ook op 30 april. Dus kun jij met bovenstaande tips maar geen genoeg krijgen van Koningsdag? Trek de Koningsdag activiteiten dan door tot 30 april.

Reacties