Albelli houdt van fotoboeken

Valentijnsdag komt eraan. Onze designers zijn gelijk aan de slag gegaan met nieuwe opmaakextra’s in het thema ‘Liefde’! (Het zijn lieve jongens, dus dat was geen probleem). Je ziet ze hieronder. We hebben ook gelijk wat voorbeelden voor je gemaakt ter inspiratie. Misschien dat dit zelfs de mannen inspireert tot het maken van een stoer liefdesboek? 😉

Preview van de opmaakextra’s Liefde (bekijk hier de hele collectie):
Kleine selectie ui opmaakextra's Liefde

Voorbeelden voor Valentijn
Dit zijn ‘Daan en Sandra’. We hebben dezelfde foto gebruikt zodat je goed kunt zien wat opmaak met een foto kan doen. Gedetailleerde uitleg vind je onder de tips & tricks op de website.

Voor het maken van onderstaande pagina’s download je eerst de opmaakextra’s uit de categorie ‘Liefde’. Hoe download ik extra’s?

Hoe maakten we deze pagina?Inspiratie Valentijn 1Linkerpagina: De achtergrond komt uit de categorie ‘Liefde’. Het witte kader om de foto ook. De letters maak je met 2 elementen: kleurenclipart en sjabloon woorden. Trek een kleurenclipart op je pagina en zet er een sjabloon uit de categorie WOORDEN eroverheen. That’s it. Kracht zit ook vaak in de opmaak van je boek, niet in de hoeveelheid effecten.

Rechterpagina: De achtergrond komt uit de categorie ‘Liefde’. Net als dat witte lint onderlangs, dat is clipart. De tekst is er met een tekstkader overheen gezet. Die hartjes zijn ook cliparts uit de categorie….juist, ‘Liefde’. De foto is gespiegeld via ‘dubbelklik op foto > Effecten > Horizontaal spiegelen’.

Hoe maakten we deze pagina?Inspiratie Valentijn 2

Linkerpagina: De achtergrond en de clipart (die tekeningetjes) komen uit de categorie ‘Liefde’. Net als het kader (die rode stiksels) om de foto heen. Die hartjes maak je met kleurenclipart met daar overheen een sjabloon hartjes, die je ook in de categorie ‘Liefde’ vindt.

Rechterpagina: Die hartjes maak je op dezelfde manier als bij de andere pagina’s hierboven beschreven. Er is hier alleen een schaduw onder gezet. (‘Opmaken> kies schaduw rechtsonder). De foto is bewerkt met het foto-effect Sepia (‘dubbelklik op foto > Effecten > Sepia’). De retrovind je onder kaders ‘Vakantie-zomer’ en die lippenstift is clipart uit de categorie ‘Liefde’.

Deze liefdesextra’s kun je natuurlijk ook gebruiken voor een mooie set Valentijnskaarten. Doe ook inspiratie op voor een origineel Valentijnscadeau, of bekijk deze blogpost met 3 inspirerende Valentijnscadeaus.

From albelli, with love.

Heb je nog suggesties voor onze designers? Laat het hieronder achter in de reacties.

 

Reacties