Iedereen viert Sinterklaas. Oke, bijna iedereen dan. Dus waarom geen Sinterklaas opmaakextra’s voor je boek? Een rood-gouden fotolijstje, een mijter op je hoofd en een achtergrond met de maan die over de daken schijnt. Ideaal voor die decemberpagina’s in je jaarboek. Dachten wij.

Hier een voorbeeldje van wat je met deze extra’s kunt. Uitleg staat eronder.

Zo maak je deze pagina’s en voorkant:
De voorkant (zie headerfoto): die mooie rand om de foto is een kader. De tekst is lettertype ‘Elephant’. Die kleur goud haalden via de kleurenpipet uit het gouden deel van het kader.
De achterkant (zie headerfoto): dit is een achtergrondkleur. Met de kleurpipet kies je een kleur uit het rode deel van het kader.
• Dat rode fluweel en die volle maan met daken zijn 2 achtergronden. De luxe lijst links is een kader. Die juten zakken en het Pietje is clipart. Het witte randje rechts is een kleurkader (‘Invoegen’ > ‘Kleurkader’).
Het lettertype heet Lucida Calligraphy. Meer originele lettertypes vind je op dafont.com. Hier download je gratis en makkelijk een lettertype (‘font’). Zoek bijvoorbeeld bovenlangs eens in de categorieën ‘Calligraphy’ of ‘Medieval’ (middeleeuws). Je kunt zelfs zien hoe jouw tekst er in dat lettertype eruit ziet. Wij probeerden ‘Pakjesavond’. Hoe installeer ik een lettertype in het fotoboekprogramma?

Alle Sinterklaasextra’s vind je in het fotoboekprogramma in de categorie ‘Sinterklaas’. Hoe download ik opmaakextra’s?

Leuk idee? Laat het weten in de reacties.
Binnenkort trouwens ook: opmaakextra’s speciaal voor Kerst.

Reacties