Ons oog viel zojuist op de mooie foto-expositie “Per la Città” van Bas Losekoot, van 21 maart tot 25 april 2011 te zien in het Compagnietheater, Amsterdam.

Wat ons- naast natuurlijk de prachtige straatscènes gefotografeert via de reflectie in de winkelruiten- vooral aansprak was het mooie verloop in de foto’s. Dit ‘verloop-effect’ is namelijk binnenkort ook zélf te maken met het albelli fotoboekprogramma. We werken momenteel namelijk hard aan een verbeterde versie! (dus houd vooral de nieuwsbrief in de gaten).

Dus tijdens je vakantie geen zin om zoals Bas uren in de brandende zon te wachten op het perfecte winkelruitplaatje? Bij deze heb je bij thuiskomst een alternatief. Een sneak preview van ons verloop-effect:
verloopeffect-albelli

Per la Citta, straten van Rome Italië – door Bas Losekoot.
Naar aanleiding van zijn liefde voor Italiaanse film, vertrok Bas Losekoot direct na zijn studie naar Rome op zoek naar Cinecittà, de wereld van de Italiaanse film uit de 60er jaren. Vorig jaar fotografeerde hij opnieuw de straten van deze extravagante stad, op zoek naar verborgen hartstocht. Het werk heeft letterlijk meerdere lagen, voor, achtergrond maar ook een nieuw derde beeld zoals dat ook ontstaat bij langzame overgangen tussen twee scenes in filmmontage.

9_italo-due-002

9_italo-due-0062

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Abonneer je op de albelli nieuwsbrief. (vul je mailadres in aan de rechterkant van het scherm).

Reacties