Verhuizen betekent vaak verbouwen. Dat is ruw, robuust en heeft iets te maken met stenen. Tenminste, dat is het gevoel dat wij bij het woord ‘verhuizen’ krijgen. Daarom hebben we nieuwe opmaakextra’s gemaakt, vol steen, papier en natuurlijk een verhuiswagentje. We zijn zelf even los gegaan op 3 verhuiskaarten.

1. Hipstamatic op je verhuiskaart

Deze verhuiskaart maakten we in 2 minuten: de foto is gemaakt met een iPhone. We gebruikten de app Hipstamatic. Het lettertype (deze heet ‘Alias’ ) kun je gratis downloaden van de website dafont.com. Lees hier hoe je een lettertype installeert. Op de binnenkant hebben we de foto opnieuw geplaatst. Tekst erop. Klaar!

2. Lijst je verbouwing in

De fotolijstjes zijn kaders en komen uit verschillende categorieën (o.a. Liefde, Stamboom en Fotolijstjes). De achtergrond vind je in de categorie ‘Basics’. De verhuiswagen op de achterkant van de wenskaart staat onder clipart in de categorie      ‘Verhuizen’.

3. Kartonnen dozen. Kartonnen letters.

De kartonnen letters zijn een heel nieuw alfabet in het fotoboekprogramma. Ze staan onder ‘Invoegen > Clipart’ in de categorie ‘ Alfabet-karton’. Het straatnaambordje is ook clipart, maar dan van de categorie ‘Verhuizen’.

De verfvlek en het groene huisje zijn gemaakt met kleurenclipart. Dat zijn gekleurde vlakjes onder ‘Invoegen > Clipart’ die je met een sjabloon elke gewenste vorm kan geven. Deze twee sjablonen vind je in de categorie ‘Basics’. De achtergrond (gekreukt inpakpapier) is van de categorie ‘Papier’.

Extra tip: het is heel eenvoudig om vanuit Google een plattegrond in je kaart te slepen. Zoek dus gewoon de kaart van je stad op, sla hem op als .jpg op je computer en gebruik hem als achtergrond op je verhuiskaart.

Zo geef je naast het verven van je muren nog even een creatieve twist aan je verhuiskaart 🙂

 

Reacties